Na aké dávky mám nárok ako slobodná mamička?

barbikaa
24. feb 2012

Ahojte babule. Velmi by som Vas chcela poprosit o Vase rady. Cakam dietatko, v auguste by som mala mat termin a veci nasvadcuju zial bohu tomu, ze ostanem s dietatkom sama, ako slobodna mamicka. Som nezamestana absolvetka VS evidovana na urade prace, chodia mi davky v socialnej nudzi mesacne 60 eur. Je dost mozne, ze na pomoc nikoho s dietatkom sa nebudem moct spolahnut. Preto sa chcem pripravit na to, co ma bude cakat. Neviete aku financnu podporu mozem cakat zo strany statu? Ake mesacne vydavky budem na dietatko mat? Ake byrokraticke zalezitosti budem musiet vyriesit co sa tyka porodu, otcovstva a pod.?
Dakujem vopred za vsetky pripomienky a rady!!

sussana2005
12. dec 2012

Bohuzial budes dostavat len rodicovsky prispevok,co je 190eur a nejake prispevky na dieta,viem ze pripevok je 22eur,ale to si musis vybavit vsetko sama a pobehat to,opytat sa na urade prace.Ak si nikde nerobila a nebola dobrovolne nemocensky poistena,nemas narok na matersku.Bohuzail taketo su tu na slovensku zakony.Je to smutne.Drzim ti palce.A co sa tyka otca dietata,musi ti platit vyzivne,to je samozrejme,tak na to nezabudni.Ziadaj si vsetko co ti patri.

janicadracica
12. dec 2012

@barbikaa ahoj barbikaa ja som na tom uplne rovnako. ja mam mat babo v aprili

barbikaa
autor
8. dec 2013

@janicadracica ahojky, to velmi nerada pocujem. zial situacia je taka, ako sme sa zhodli s kamaratkou, ze pre dnesnu zenu je asi lepsie ist do spermobanky, ako mat dieta s nejakym chlapom. budes to mat dost tazke, ja som mala kadejake stavy, hlavne kvoli tomu, ze stale nie som vyrovnana s tym vztahom co bol, a na vsetko som sama, ale da sa to zvladnut!!!moj maly ma uz vyse roka a nic mu nechyba. Velmi mily chlapcek z neho vyrasta. keby si nieco potrebovala, hocico, tak mi kludne napis.
Dnes som citala jeden super clanok a velka skoda, ze som ho necitala tak pred rokom, by som sa vtedy hned lepsie citila.precitaj si aj ty apon sa pobavis trocha aj tie komentare su dobre http://babetko.rodinka.sk/zo-zivota/rodicovske-...
Vela sil!!!