Mužovi pozastavili materskú z dôvodu dohody o vykonaní prace

29. aug 2024

Muz bol od 2.1. na materskej, schvalenie prebehlo v poriadku, mesiac pred skoncenim materskej sa mu naskytla nova pracovna prilezitost. V starej praci sa dohodol na okamzitej vypovedi ku dnu skoncenia MD a siel sa na 3-4 hodiny denne zaucat do novej prace, aby hned po skončení MD mohol nastupit. Dali mu zatial dohodu o vykonanej práci, s tym ze ma vyviest xy ks vyrobenych kusov. Lenze ked to socialka preverovala, vyziadala si od pracovnicky danej firmy jeho dochadzku a ona trubka tam napisala ze chodil 8 hodín denne, co je samozrejme v rozpore s tym ze sa nemohol starat o dieta, preto mu za necely mesiac odobrali matersku davku. V datumoch to vyzera asi takto.

2.1. - 15.7. materská
3.7.-15.7. zaucanie v novej firme na 3-4hodiny denne, dohoda o vykonani prace
16.7. nastup do novej firmy uz na TPP

Ma napisat odvolanie, tak som sa chcela poradit, co sa s tym da robit. Ďakujem

slavkadi
29. aug 2024

Keď chodil na 3-4 hodiny a v dochádzke mal 8, to mu aj zaplatili 8 hod denne? Ak len na 3-4 hodiny, mzdárka by to mala opraviť a muž doloží v odvolaní opravené podklady, aj keď teraz to bude do očí bijúce.

matullienka
29. aug 2024

Ako mal tvoj muz vypisanú? Ak podpísal dochádzku na 8 hodín tak má smolu, ak mu teraz opravia dochádzku a pošle mzdárka opravné podklady, tak môže firma očakávať kontroly

mamina7070
29. aug 2024

aj styri hodiny denne je vela aby to akceptovali neriesila by som a nedavala odvolanie a dolezite je kolko mu vyplatili predsa ak za osem hodin tak potom co riesit

jajanka31
29. aug 2024

Napiste odvolanie. On musi mat v dohode napisany aj cas prace na kolko je hodin dana dohoda. Tiez vyplatna paska za jul. Uz ju zrejme ma. Davaju ju aj brigadnikom. Vo vyplatnej paske musi byt pocet odpracovanych hodin a aj suma a vsetko..tu nech tiez dolozi. A v neposlednom rade by som isla na mzdove nech to riesia aj oni a nech poslu opravny skutocny stav. Lebo tiez z toho mozu mat problem.
4 hodiny denne su tak na hrane ale dajme tomu ze to uz xy chlapom tie 4 hodiny presli..no 6 /8 urcite nie