Ahojte, som na materskej dovolenke s dcérkou 1,5 ročnou a chcem sa opýtať keby som v krátkej dobe otehotnela či musím vybavovať ešte raz všetky papiere ohľadom materskej a podľa čoho mi ju vypočítajú ked poberám rodičovský príspevok?
ahoj no jasne ze musis prvnich sest mesiacou sa ti to vypocitava z platu a pak poberas kalsicky rodicovsky jako my vsetky len este neviem presne aku dlhu doby ja som sa mi zda tri mesiace poberala nieco malo i na to prve diettako
ak si zamestnana tak ti dr da zase povtrdenie 6 t pred porodom a to odovzdas zamestnavatelovi a automaticky prejdes z rodicovskej zase na matersku.
záleží, či máš zmluvu u zamestnávateľa kde si robila pred MD, alebo nemáš ... ak náhodou už nemáš zmluvu s býv. zamestnávateľom a teda si kvázi nezamestnaná tak ti novú materskú nevyrátajú a budeš na druhé dieťa dostávať už len rodičovský príspevok a na to prvé nedostaneš nič... čo je aj môj prípad..
a myslím, že áno, že ešte raz všetky papiere budeš musieť vybavovať, nikto nič nedá len tak, o všetko si musíš žiadať...