Momentálne poberám rodičovský príspevok, pred pôrodom som bola roky zamestnaná, čiže aj materskú som poberala. Práve keď som otehotnela som mala zmluvu na dobu určitú, ta mi končila v októbri kedy som už ale bola na PN na rizikovom, teda pracovný pomer so mnou ukončili tym, že mi už zmluvu nepredlzili. V decembri som nastúpila na materskú. Moja otázka znie, ak mi skončí rodičovský 12/2020 a druhy pôrod bude napr 5/2021 ale počas tých 5 mesiacov budem nezamestnaná, mam nárok na materskú? Ci musím stihnúť reťazový pôrod do konca rodičovskej, teda do 12/2020? Ďakujem
@draik čiže ani ak by som stihla reťazový pôrod?
Ako môžte mať reťazový pôrod, keď nie ste už zamestnaná?
Retazovy porod by to bol, ak pracovny pomer stale trva a stihnete odrodit do konca RD.
Na materske narok nebude. V ani jednom pripade to nie je retazovy porod.
Ahojte ja sa tu pridam, lebo som na tom podobne. Prvá materska v ochrannej lehote, teraz som na rd ale chcela by som stihnúť ešte raz porodit v rámci rd... Kedze neviem splnat 270 dní nemocenského poist a mala by som priznaný tým pádom iba rodičak a to dokonca ten nižší 270e co by ste robili v mojom pripade...? Platili by ste si dobrovolne nemocenské? Do prace nechcem ísť nakoľko už mam 30r a jedno dieťatko ešte chceme a nerada by som to odkladala... Tak isto by to bolo voči budúcemu zamestnávateľovi nefer, že by som tam išla s tým ze sa snažíme o dieťa.... Podotýkam teraz som na rd vlastne už ako nezamestnana...
@mamasimmi ahoj ako si to nakoniec urobila? 🙂
@zushorvath zacala si platit dobrovolne nemocenske, neplánovane som otehotnela a 10dni mi chýbalo k splneniu 270dni takze mam iba rodicak
Keďže PP už skončil a v čase jeho trvania ste neboli (znovu) tehotná, na materské mať nárok nebudete.