Pracovala som po uplinutí časti rodičovskej dovolenky a poberala zároveň rodičovský príspevok.Teraz som už pred 2. porodom,cca 5 týždňov na materskej dovolenke,od soc.poist. mi ešte stále žiadne rozhodnutie o pridelení materského neprišlo, zato prišiel rodičovský príspevok na staršieho syna. Zanedbala som niečo?Hrozí mi pokuta? Ďakujem
@veronika60188 ja som sice nepracovala aale rod. som dostsvala do narodenia druhej dcery potom ked som isla na socialku druhom porode prva mala 20 mesiacov tak dom musela napisat ze rodicovdky prispevok prekladam na druhe dieta a na prve som uz iba dostavala rodinne pridavky. neviem uvidis co ti napisu a podla toho uvidis ci mas tam ist tera alebo az po porode.
Ďakujem vám
kedy si poziadala socialku o vypocitanie materskej? socialka ti ma do 30dni poslat odpoved a stym ist na UPSVaR a do zdrav. poistovne. kedy si podla lekara nastupila na MD?
Ahoj, nemôžeš poberať dve sociálne dávky naraz (rodičovský príspevok a materskú). Musíš ísť na úrad práce a odhlásiť rodičovský príspevok, s tým, že od dátumu nástupu MD, nemáš nárok na rodičovský príspevok. Ak sa neodhlásiš, budeš musieť potom vracať späť peniaze ... práve som to tiež riešila, lebo nastupujem z RD na MD.
@salome123 požiadala som 12.9., k 13.9. som bola vypísaná na MD lekárom a zo sociálky stále nič.
@veronika60188 ten rodicovsky ti prisiel na starsieho za september v plnej vyske - to je ok. tento mesiac by ti malo prist to rozhodnutie o materskej spolul s materskou za september. skus tam brnknut ci to dostali. inak, budes mat narok aj na prispevok na starostlivost, t.j. 40e mesacne. pocita sa to v tvojom pripade od zaciatku oktobra do obdobia kedy bude mat tvoje nove babo 6t, cize 2 alebo 3 mesiace. viac info ti daju na UPSVR.
@lenka852 v mesiaci ked sa to prekryva, v jej pripade september dostane obidve davky. problem by bol, keby jej ten rod.prispevok prisiel aj v novembri za oktober
@salome123 ďakujem Ti veľmi pekne za radu
@veronika60188 skus zajtra zavolat na socialku a uvidis..