Neviete ci na tehotensku davku musim byt zamestnana? Tych 270 dni za posledne 2r mam, no momentalne som uz nezamestnana.
a MD ti vychádza? si v ochrannej lehote?
Pleties si pojmy
Myslim,ze si pojmy nepletie,pred chvilou tu bola tato jej tema nazvana inak,mala tam napisane v nazve,ze sa pyta na tehotensku davku.asi jej zle zmenil admin nazov.aj mne uz tak par krat urobil a vyznelo to,ze sa pytam na nieco ine.
musíš byť v ochrannej lehote a to my nevieme či si.......
@juliatriscova ja momentálne tiež som nezamestnana skončila mi podpora v nezam. Tiež by som chcela vedieť či budem mať nárok na materskú keďže som posledné 3roky pracovala ..ale keď som už minula,,dávku tak neviem .mám v Tom chaos
@mamusa34 pokiaľ si v ochrannej lehote, tak áno... pokiaľ nie, tak nie...
Chapem,ked obcas skratia nazov,ale napr. mne uz asi pri dvoch kratkych a vystiznych nazvoch vymenili tiez len nejake slovicko,prehodili slovosled a zrazu vyzeralo,ze v teme ide o nieco ine.Akoby niektorym adminom moc neslo citanie s porozumenim.
@mamusa34 musíš spĺňať 2 podmienky............1. 270 dní nemocenského poistenia za 2 roky k 13tt a 2. byť zamestnaná alebo v ochrannej 8 mesačnej lehote.......čo z tvojho príspevku neviem posúdiť či si už tehotná alebo len plánuješ........pokiaľ nie si tehu, tak nie......
je mi to ľúto........
moja je mi to ľúto ale snáď si nejak poradíš
@juliatriscova som akurát budem mať potvrdenie
Tak či tak žiadosť si môžem dať a uvidím .len informačné som chcela dakujem
A nemôže sa ešte zamestnať?.. To by jej potom vyšlo nie?
Treba sa vraj zamestnat.. ja som v rovnakej situacii.. zamestnala som sa na 1 mesiac. Mali by mi matersku ratat z roku 2020 a som v novej ochrannej lehote.. zamestnaj sa este tento mesuac nech mas narok aj na ten prispevok v 13tt do porodu
@kara33 za posledné 2 roky si bola zamestnaná?
@juliatriscova ano... pozor na dobrovolne poistenie - vtedy vam budu ratat matersku z minima .. radsej sa normalne u niekoho zamestnajte aj ked len na mesiac
@kara33 🙂 ja na materskú sa nechystám.......
Nie je to mozne, ale uz je to jedno, mala som bohuzial mimomaternicove tehotenstvo 😣
to mi je ľúto.........
Posielam objatie! Drž sa. ♥️
Dakujem :(
tehotenská dávka nie je materská