Musím byť zamestnaná, keď chcem dostávať materskú?

2. feb 2021

Neviete ci na tehotensku davku musim byt zamestnana? Tych 270 dni za posledne 2r mam, no momentalne som uz nezamestnana.

mogaa
2. feb 2021

tehotenská dávka nie je materská

sashabb
2. feb 2021

a MD ti vychádza? si v ochrannej lehote?

veronikaszabova
2. feb 2021

Pleties si pojmy

bubuzu
2. feb 2021

Myslim,ze si pojmy nepletie,pred chvilou tu bola tato jej tema nazvana inak,mala tam napisane v nazve,ze sa pyta na tehotensku davku.asi jej zle zmenil admin nazov.aj mne uz tak par krat urobil a vyznelo to,ze sa pytam na nieco ine.

juliatriscova
2. feb 2021

musíš byť v ochrannej lehote a to my nevieme či si.......

mamusa34
2. feb 2021

@juliatriscova ja momentálne tiež som nezamestnana skončila mi podpora v nezam. Tiež by som chcela vedieť či budem mať nárok na materskú keďže som posledné 3roky pracovala ..ale keď som už minula,,dávku tak neviem .mám v Tom chaos

juliatriscova
2. feb 2021

@mamusa34 pokiaľ si v ochrannej lehote, tak áno... pokiaľ nie, tak nie...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bubuzu
3. feb 2021

Chapem,ked obcas skratia nazov,ale napr. mne uz asi pri dvoch kratkych a vystiznych nazvoch vymenili tiez len nejake slovicko,prehodili slovosled a zrazu vyzeralo,ze v teme ide o nieco ine.Akoby niektorym adminom moc neslo citanie s porozumenim.

juliatriscova
3. feb 2021

@mamusa34 musíš spĺňať 2 podmienky............1. 270 dní nemocenského poistenia za 2 roky k 13tt a 2. byť zamestnaná alebo v ochrannej 8 mesačnej lehote.......čo z tvojho príspevku neviem posúdiť či si už tehotná alebo len plánuješ........pokiaľ nie si tehu, tak nie......

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliatriscova
3. feb 2021

je mi to ľúto........

oila
3. feb 2021

moja je mi to ľúto ale snáď si nejak poradíš

mamusa34
3. feb 2021

@juliatriscova som akurát budem mať potvrdenie

mamusa34
3. feb 2021

Tak či tak žiadosť si môžem dať a uvidím .len informačné som chcela dakujem

mattkapd
3. feb 2021

A nemôže sa ešte zamestnať?.. To by jej potom vyšlo nie?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kara33
8. mar 2021

Treba sa vraj zamestnat.. ja som v rovnakej situacii.. zamestnala som sa na 1 mesiac. Mali by mi matersku ratat z roku 2020 a som v novej ochrannej lehote.. zamestnaj sa este tento mesuac nech mas narok aj na ten prispevok v 13tt do porodu

juliatriscova
8. mar 2021

@kara33 za posledné 2 roky si bola zamestnaná?

jana005
8. mar 2021

@mamusa34 a autorka
Zistite si, či by vám nestačilo na par dní si zaplatiť dobrovoľne poistenie a potom sa dať vypísať, keď je k tomu dôvod alebo si ho platiť až do nároku na MD.
A tak budete mať aktívne poistenie, tým pádom aj nárok na tehotensku dávku aj na materskú

kara33
8. mar 2021

@juliatriscova ano... pozor na dobrovolne poistenie - vtedy vam budu ratat matersku z minima .. radsej sa normalne u niekoho zamestnajte aj ked len na mesiac

juliatriscova
8. mar 2021

@kara33 🙂 ja na materskú sa nechystám.......

autor
9. mar 2021

Nie je to mozne, ale uz je to jedno, mala som bohuzial mimomaternicove tehotenstvo 😣

juliatriscova
9. mar 2021

to mi je ľúto.........

ankare
9. mar 2021

Posielam objatie! Drž sa. ♥️

autor
9. mar 2021

Dakujem :(