Musí ma lekár vypísať na mateskú, keď som na maródke?

iveta143
15. mar 2018

Ahojte maminy. Vie niekto poradit? Som tehotna a evidovana na urade prace.zaroven som na pn. 30.3. mam nastup na MD. Je potrebne vypisovat ma na matersku ak som na pn a narok na materske mi aj tak nevznika? Na urade mi povedali ze staci prist po porode aj s rodnym listom dietata. Ale co potom s tou pn? Ani na socialku mi netreba ist? Dakujem

evittam
15. mar 2018

@iveta143 Ziadost o MD treba podať lebo potrebujes pri vybavení RP doklad,ze nemáš nárok na MD.

kostri
16. mar 2018

@iveta143 tak ako pise
@evittam ziadost na md zanes na soc poistovnu.odfot si a kopiu aj s ukoncenim pn zanes na up.potom uz az rodny list.

iveta143
autor
29. mar 2018

Ved to ze ziadost o materske som uz odniesla na soc poistovnu ale zabudla som si urobit kopiu. Co teraz? Vraj rozhodnutie mi pride postou ale kedy? V podstate mam v rukach len ukoncenie pn a termin porodu a nastupu na md zapisany v tehotenskej knizke. Budu to akceptovat?

evittam
29. mar 2018

@iveta143 Kto ci to bude akceptovať? Na RP mas narok az od narodenia dietata, SP ma na vyjadrenie 60dni.

iveta143
autor
29. mar 2018

@evittam no myslim urad prace ci to bude akceptovat.tym ze mam zaroven ukoncenu pn, musim ist odniest ukoncenie pn na urad prace.

iveta143
autor
29. mar 2018

Ja viem ze po narodeni az s rodnym listom mam ist na urad prace kvoli RP.ale teraz riesim nastup po pn na matersku, aj ked viem ze mi nepatri.

kostri
29. mar 2018

@iveta143 ak zanesies na up ukoncenie pn bez ziadosti na materske,mozu ta brat ako prace schopnu:( skus si na sp vypytat kopiu.to odovzdaj na up aj s ukoncenim pn.a budes pre up nadalej pn az do porodu 🙂

kostri
29. mar 2018

@iveta143 inak podla mna ak tam bude ludska sprostredkovatelka tak ti to uzna.odfot tehotensku knizku s tp a odovzdaj aj to.

majusqa77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majusqa77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz