Chcela by som sa spýtať či môže aj mamicka aj otec poberať matersku teda ja poberam rodičovský prispevok ale budeme mat druhe babo a či môže on poberať nanho matersku?
@natalienka12 ako to potom funguje na druhe dieťa?
Mozte poberat len 1 davku, teda materske, subezne rodicovsky prispevok nie. Je to davka pre rodica, kompenzujuca vypadok prijmu, nezalezi kolko deti mate.
@linduska85 áno, muž môže poberať materskú na staršie dieťa. Ak nemá ešte 3 roky , kým ty budeš na MD pri mladšom.... Kamoška maká deti po sebe a boli takto. Obaja plnú materskú mali. Plus pracovali z domu na ďalšiu zmluvu.....
@natalienka12 nemáš pravdu... Obaja rodicia môžu byť na MD.. Ak staršie nemá 3 roky. Cca už 4 roky to takto funguje
@linduska85 pozri Danove a odvodove tipy Jozefa Mihala. Je autorom viacerych knih Materska , ma k tomu YT videa, prispecky na FB. Vždy zavisi od konkrétnej situácie- detailov, ktoré tu neuvadzas. Za istych okolnosti to je možné, ale to neznamena automaticl, ze to bude možné I vo vasom pripade. Kiez by ano, prajem vam to, ale je potrebné si k tomu pozistovat csetky podmienky atd a nie len 2 slová/vety na fore od laikov.
@zafir01 Autorka sa pyta na subeh materskeho a rodicovskeho prispevku. A to mozne nie je.
@zafir01 Keby na materske mala narok, tak by sa nepytala, ci na to novonarodene moze otec poberat matersku. Takze ona evidentne podmienky nesplna.
@natalienka12 pockat ja som pochopila otazku tak, ze starsie, s ktorym je teraz na RD , chce ist muz na mD a s mladsim m ktore sa jej narodi, bude ona na MD ... tak som otazku pochopila ja .. ako si to myslela
@linduska85
@linduska85 subeh 2 materskych je mozny, subeh materskej a rodicaku nie je mozny
Nie.