Môžu mi zobrať prídavky na dieťa bez upozornenia?

15. dec 2023

Dobrý deň chcem sa opýtať či vám môžu zastaviť- zobrať prídavky na dieťa bez upovedomenia? Totiž mam striedavku a keď mal malého ex do školy chodil ako sa mu zachcelo a mali sme koli tomu problém obaja že mal neospravedelnené hodiny ale pritom ich mal len neoznámil to škole keď chýbal.Boli sme koli tomu na socke aby sme to museli vysvetliť, no ale nič nespomínali že mi koli tomu vezmú prídavky ,pretože prídavky tento mesiac neprišli

alickapusinka
15. dec 2023

No ak si neplni školskú dochádzku tak áno môžu zobrať RP.A ešte aj dalšie problémy.

maranco
15. dec 2023

Koľko bolo neospravedlnených hodín?

autor
15. dec 2023

@maranco 36 hodín ale boli ospravedlnené lebo hneď na začiatku roka ochorel a bol 2 týždne marod a ez neoznámil škole len keď potom prišiel malý do školy doniesol ospravedlnenku od doktorky, ale sme to už vysvetlili

autor
15. dec 2023

@alickapusinka ale bez písomného upozornenia

alickapusinka
15. dec 2023

áno. Ja by som si kvôli exovi nerobila problémy. Môžeš dať zrušiť striedavú starostlivosť. a dôvod uvedieš že jeho otec ho podporuje v tom aby nenaštevoval zakladnu školu. To je závažný problém.

autor
15. dec 2023

@alickapusinka takže tebe takto vzali bez upozornenia? A ako si ďalej postupovala? Vrátili ti ich s5?

akvi
15. dec 2023

Áno, vezmú bez upozornenia a až dodatočne pošlú vyjadrenie. Kamoskino dieťa prerušilo strednú školu koli zdravotnému stavu. Ale prídavky jej neprišli hneď ďalší mesiac. Ona potom zdokladovala lekárske potvrdenie a doplatili jej ich. Ale tiež ostala v šoku, že vezmú len tak bez ničoho, zistíš až keď ich nedostaneš. V tomto sú oni fest rýchli 🙄

pribinak
15. dec 2023

Prepáč, ale Ty riešiš posrate prídavky?

Na tvojim mieste riešim návrh na zrušenie striedavky. Decko nechodí do školy, musela to riešiť sociálka a teba trápia prídavky?

Ja neveim, ale podľa mna ti unika dosť podstatná vec ….

akvi
15. dec 2023

@pribinak veď ale píše, že bol chorý, ex len zabudol oznámiť škole.

alickapusinka
15. dec 2023

nie ja nemám deti ale viem mali sme v rodine tak viem že mala problémy.

melanta
15. dec 2023

@akvi ale v úvode píše, že chodil do školy ako sa mu zachcelo a riešila to sociálka. Takže tu asi nebude problém iba to, že bolo dieťa 2 týždne choré. Takže to čo píše @pribinak je úplne na mieste, má riešiť iné veci ako prídavky.

pribinak
15. dec 2023

@akvi v úvode píše že maly chodil do školy ako sa mu zachcelo

autor
15. dec 2023

@pribinak 😮‍💨 malý chodí do školy a nie ako sa mu zachce len tie 2 týždeň nebol a oni toto riešia doteraz chápeš? A striedavku už dávno som chcela zrušiť no ex sa odvolal tak zase nič z toho

autor
15. dec 2023

@melanta tým ako sa mu zachcelo som myslela ze 2 týždne nebol koli chorobe a mal ich riadne ospravedlnene a mimo toho bol par krát doma keď mal hnačky alebo keď sme museli chodiť s nim na špeciálne vyšetrenia keďže ma zdravotné problémy

autor
15. dec 2023

@pribinak a áno trápia ma aj tie prídavky lebo keďže ma malý zdravotné problémy, dosť to aj stojí lieky a pod. a keďže mam len jednu prácu a nie bohvie ako dobre platenú takže aj každé to euro mi pomôže vieš

akvi
15. dec 2023

@pribinak
@melanta autorka to vysvetlila a ja som to takto pochopila hneď po jej dovysvetleni. Btw ja si presne viem predstaviť môjho muža, že ak by mal on toto na starosti, tak mu ani nenapadne oznamovať niečo do školy. Postaral by sa o choré decko, ale vôbec by mu netrklo, že aj škole má dať vedieť. Tým samozrejme nechcem ospravedlňovať pochybenie, len proste mi je jasné, že niektorí chlapi to majú takto. A to môj je inak zodpovedný normálny chlap, len proste niektoré veci idú mimo neho 🙄🙈

abbey1
15. dec 2023

Blbosť ako mraky. Určite by škola a ani sociálka nič neriešili, keď po 2 týždňoch tú ospravedlnenku priniesol.
Tam musia byť iné dôvody.

maranco
15. dec 2023

V mobile si nekontroluješ dochádzku, známky, či chodí na obedy alebo či sa odhlasuje ak je chorý doma? Či niečo triedna nepíše?

sense
15. dec 2023

A to triedna sa nezaujímala kde je dieta 2 týždne? Ved oznámiť si to mohla aj ty, predpokladám ze si vedela ze bolo dieťa choré.
Tiez si myslím ze tam toho bolo viac nielen vynechanie školy kvôli chorobe.
Zavolaj na úrad alebo ešte lepšie chod a zisti si to

isis234
15. dec 2023

Dieťa bolo u lekárky, vypísala ho, Tvoj ex mal odniesť do školy doklad, že je chorý. Alebo mohol zavolať triednej. Mohla si to i ty skontrolovať u triednej.
Možno škola nahlásila na sociálku, že je dlhšie neprítomný,,, ako ti píše @maranco , obaja máte isto v mobile, kde si môžete kontrolovať školu

alex49
15. dec 2023

neriešia sa tmavý spoluobčania, čo majú stovky neospravedlnených hodín. Len kvôli dvom týždňom chýbania, neskôr ospravedlneným, by dieťa sociálka neriešila. A neviem si predstaviť, že by kvôli ospravedlneným dvom týždňom chýbania zobrali prídavky. To by museli mať oveľa viac pracovníkov, teraz v zime sú niektoré deti viac doma ako v škole.

julka188
15. dec 2023

@alex49 Riesia sa. Za zaskolactvo aj väzenim.

nikolca
15. dec 2023

@isis234 mne syn keď chodil na strednu viac bol doma ako v škole rano išiel akože do školy a na otočku prišiel domov.nepomohlo dohovaranie,prosby učitel mi vyvolaval že keď to pôjde takto ďalej tak to oznamy socialke a pridem o rodinne pridavky no socialka to nikdy neriešila no dospelo to do takeho konca že syn školu nedokončil no našťastie sa spamätal a riadne pracuje a teraz zvažuje že si školu spravi

pribinak
15. dec 2023

@abbey1 tiež si myslím

isis234
15. dec 2023

@nikolca píšeš, že ti volal učitel... autorka o tom nepíše. U nej to bude niečo iné...
Pri práci zistí, že ak nemá vzdelanie, nebude ohodnotený rovnko ako ten, čo má vyššie vzdelanie. Držím mu palce.

alex49
15. dec 2023

@julka188 áno viem, ale nie po dvoch týždňoch

akvi
15. dec 2023

@alex49 by si sa čudovala, ale niektoré školy sa ne..ru a ak ani jeden rodič nereagoval na upozornenie, že nedodali ospravedlnenku, tak škola je povinná hlásiť to na sociálku. A práve sociálka to má overiť, to vlastne ani nie je v kompetencii školy, zisťovať, že prečo dieťa neprišlo do školy a prosikat sa rodičom, aby doložili lajstro.