Prosím Vás pekne, ako si môžme vybaviť rodinné pridavky zo Švajčiarska na moje dieťa, ktorého manžel nie je otcom, ale žijeme v spolocnej domácnosti? Vo Švajčiarsku pracuje cca 5 rokov, nevedeli sme o tejto možnosti. Bola by som neskutočne vďačná za nasmerovanie, manžel zisťoval vo firme,kde pracuje, ale vraj si to ma riešiť po vlastnej osi. Ďakujem moc.
@tundra ty si zlata,ďakujem veľmi pekne za komentár. Ja so na md na sk s druhým dieťaťom, trvalý pobyt majú spoločný manžel s mojim prvým synom, žijeme spolu na sk. Manžel je v tomto strašný 🤦♀️nevie nič zistiť. Stále nemá čas, musím to vziať do svojich rúk a snáď sa to rozbehne. Nevieš mu prosím napísať čo konkrétne treba? Až mu to dám a on to odovzdá, zamestnávateľovi? Ďakujem pekne ♥️
Som chlap😉.Napis mi, v ktorom kantone pracuje.
@tundra 😂😂😂😂😂okej, prepáč. Idem zistiť. Žije v Zurichu, avšak sa mi vidí, že firma ma inde sídlo
@tundra Luzern alebo Zurich,musí pozrieť zmluvu. Predtým však mal iného zamestnávateľa v inom kantone.
Urcite potrebujes prelozit do nemciny:
- rodne listy deti
-sobasny list
-formular E411 potvrdeny od slovenskej socialky
Tu je link pre kanton Zurich
https://www.zh.ch/de/bildung/informationen-fuer...
@tundra preložiť, alebo aj úradné potvrdiť notárom? Toto nevieš prosím ťa? Ďakujem
Kanton Zurich vyzaduje overenie notarom.Ja som nepotreboval,vsetko som prekladal sam a stacilo im to.Tak,ale Zurich🙈.Este pockaj,kym budes vediet,kde pracuje.
@tundra ďakujem ti veľmi pekne za rady. Veľmi si mi pomohol. 🙏
Keby nieco,napis ss.
@tundra dakujem 🙏
Ty pracujes,alebo si doma?Pokial pracujes mate narok na tzv.diferenz.budu vam doplacat do vysky svajc.pridavkov.Ak nepracujes,mate narok na celu vysku pridavkov tu v ch.Bude to trosku zlozitejsie,kedze to nie je otec dietata.Budete musiet vydokladovat,ze zijete v spolocnej domacnosti.Kazdy kanton,ma inu vysku pridavkov.
Peniaze posiela Ausgleichkasse prostrednictvom zamestnavatela.Inac,celkom divne,ze zamestnavatel,dava ruky prec.Mne prisiel prave v piatok email z uctarne,kvôli pridavkom,musim dorucit potvrdenie o navsteve skoly.
Drzim palce.