Môžem získať materskú?

mimusina
31. júl 2023

Ahojte, prosím poradte🙏
Momentálne som na predĺženej RD do 6rokov s dcérkou nakoľko ako 3r nám ju nevzali do škôlky kvoli kapacite, nemal by ju kto strážiť tak sme to riesili takto... ..
Pred materskou som pracovala čiže poberala som vyššiu matersku, ale počas materskej mi skončil pracovný pomer keďže som mala zmluvu na dobu určitú... Novú prácu nemám...
Teraz som otehotnela som v 6 týždni, moja otázka znie môžem si dobrovoľne platiť poistné aby som ziskala matersku dávku, kočíkovne... Termín pôrodu ešte nemám nakoľko som nebola ešte na vyšetrení - som. Obj.som O 2 týždne.... Dá sa to stihnúť alebo už je neskoro?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimusina
autor
31. júl 2023

@mb2021 jun 2019 mi skoncila zmluva to už som bola na materskej, potom rodičovská, a teraz predĺžena rodičovská...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimusina
autor
31. júl 2023

@mb2021 žiaľ nie preto sa pýtam či sa to dáko platiť-doplatiť??

luliu
31. júl 2023

@mimusina nie, nebudeš mať nárok na matersku

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska9999
31. júl 2023

@mb2021 normálne sa opýtala, či má nárok na materskú. Čo ťa na tej otázke takto pohoršuje ?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
31. júl 2023

@mimusina myslim, ze by ti pomohli subezne napriklad 2 dohody, TPP (aby so nabrala pocet dni NP)... DNP ti uz nepomoze, neskoro to riesis.

petamich
31. júl 2023

tehotenske uz urcite nestihas nijako, kedze tam treba splnit podmienky k 13tt a nemas sancu nazbierat 270 dni za 7 tyzdnov ak si teraz v 6. (cca.), dobrovolne nemocenske uz tiez nestihas nazbierat 270 dni, jedine teda ako pise @veronikaszabova nazbierat tych 270 dni z viacerych uvazkov, co tiez neviem, ci je realne sa teraz zamestnat a k tomu si najst este dalsi TPP/dohodu

na prispevok po narodeni dietata (kocikovne) budes mat narok