Ahojte.Potrebujem radu.Môj syn bude mať v novembri 3roky.V práci mi povedali,že nevedia premňa dať robotu lebo nevedia dokady môžu byť otvorený lebo to je v reštaurácia.Neviem v takom prípade keď som zamestnaná môžem požiadať o pandemický príspevok ?a keď zlepšuje situácia by som sa vrátila do roboty.Mal niekdo skúsenosť s tým?
@danusa63 bohužiaľ, prišla taka doba, nič autorke nebráni si nájsť novú prácu. Poznám XY majiteľov restauracii a podnikov, ktorý teraz po tejto "korona kríze" pracujú v priemyselnom parku za pásom. Ale toto zneužívanie, že nevedeli čo s detmi a rodičmi chvalabohu konci, pretože to nemali nijako osetrene a sedeli doma na zadku aj ľudia, ktorý mohli ísť pracovať. OCR je na ošetrenie člena rodiny, nie nato, aby autorka sedela doma, lebo jej zamestnávateľ nemá pre nu prácu a ako som napísala, to je prekážka na strane zamestnávateľa, takže ma nárok na náhradu mzdy, a ak nie tak ukončí pracovný pomer a existuje podpora v nezamestnanosti.
@sisa_s
@tehotna40 neviem ani ja sama.Volala som na úrad prace povedali mi keď dostanem výpoveď tak môžem dostať poberať pandemicky,lenže ja nechcem aby mi dali výpoveď.Podľa nariadenia vlády 102/2020 odsek 1a odsek 5 keď kvôli pandemii nevedia mi dať robotu tak mám nárok ale na úrad práce ani oni sami nevedia.
Takze takto: ak das ci dostanes vypoved mozes dostat pandemicky ale pozor nesmies sa prihlasit na urad prace do evidencie inak by si mala narok ak splnas podmienky na podporu. Tu si mozes vycerpat potom ak zrusia pandemicky.
@topas103 musi dat vypoved pre koncom RD ale nasledne cerpanie podpory po pandemickom bude preverovane zo soc poist a zatial hovoria ze budu musiet pandemicky vracat ... takze tak
@loginexistuje fakt uz no comment ...
A este nech tu nadavaju na ciganov ako cucaju system 👎👎👎
@lienka.7 neviem ani ja sama.Volala som na úrad prace povedali mi keď dostanem výpoveď tak môžem poberať pandemicky,lenže ja nechcem aby mi dali výpoveď.Podľa nariadenia vlády 102/2020 odsek 1a odsek 5 keď kvôli pandemii nevedia mi dať robotu tak mám nárok ale na úrad práce ani oni sami nevedia.
Takže ja len chcem vedieť ,že teraz ako mám postupovať.Tak potom dohodnem sa snimi na OCR ,ro som nevedela,že aj to je lebo zatiaľ som neriešila lem som počula o pandemickom
@loginexistuje urcite nie pokial nie je evidovana na up a nema ziadny iny prijem za tym si stojim
@topas103 no takto. Vypisuješ pri žiadosti o pandemický rodičovský čestné prehlásenie, že nemáš nárok na nič ani na žiadnu dávku ani nie si zamestnaná. A keďže ona pri výpovedi bude mať nárok na podporu, tak už v tom čestnom vyhlásení zaklame. A klamať v čestnom prehlásení je už na postih. Nie len na vrátenie pandemického, ktoré isto bude vracať
@topas103 pri ziadosti o pandemicky rodicak, podpisujes prehlasenie, ze nemas ziadny prijem, ani narok na ziadnu inu soc. davku.
Sice hlasit sa ako nezamestnany, resp. ako uchadzac o zamestnanie nieje povine, ale po vypovedi, resp. po ukonceni prac. pomeru, ak splnas podmienky mas narok na soc. davku.
Uz chapes, kde je pes zakopany?
Narok nemas. Si zamestnana. A aj keby ti dali vypoved musis najpr vybrat podporu