Zdravím Vás všetkých. Chcela by som sa opýtať ci mate niektorá skúsenosti alebo viete mi poradiť.
Dňa 3.2.2020 mi skončil rodič príspevok. Od 1.3. Som evidovana ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. S tým ze malý môže na4hod denne do škôlky. Chcela som si nájsť prácu na taky malý úväzok (upratovanie) ale vďaka sitiacii to nejde 🙄.
Otázka znie :môžem si požiadať o OCR na socialke? Predtým ako som išla na materskú som pracovala. Ďakujem za každú radu a informácie, na soc. sa neviem dovolať.
@dominikalorencik nepracujes, tak nie
@draik nie každy ma čas, lúskať v xy diskusiách ...peace
@tamialexis
Je mi jasné, že kopa ľudí chce mať všetko na podnose, ale zrovna toto je téma, ktorá je tu preberaná dookola. Stačí si dať minimum námahy...čo už je len v súčasnosti dôležitejšie, navyše, ak záujemca o informácie napríklad nepracuje.
@dominikalorencik tak toto presne zaujíma mna,som presne v tejto situácii
Nárok na OČR má len ten kto má aktívne NP, ak nepracuješ nemáš nemocenské poistenie, čiže ti SP nemá z čoho platiť OČR
Áno je veľa článkov a diskusii. Ja som len hľadala niekoho s podobným problémom a ako a ci vôbec ho riešiť. Ďakujem veľmi pekne za informácie a váš čas. 😊
@tamialexis
S prepáčením mudrovanie a vŕtanie nechávam na Vás, čo Vám zjavne robí dobre, keďže prispievate od veci do diskusie, v ktorej a) ste ju nezadali, po b) ste nijako zadávateľke nepomohli. Ja tu v rámci osobného voľna pomáham predovšetkým s právnymi záležitosťami.
P.S. Inak je zaujímavé, koľko ľudí sa v čase pandémie vyrojilo, že aj oni by chceli príspevky od štátu, hoci nie sú zamestnaní, nepodnikajú, a teda sa ich situácia nezmenila. Len zrazu argumentujú tým, že možno by aj išli pracovať, ale nedá sa. Napríklad obchody otvorili veľa nových pozícií...
@tamialexis no v obchode môžte napr.vykladat tovar, blokovať a kopu zaujímavých veci. Ale to je asi pod vašu úroveň,keďže vy ste z nadnárodného koncernu. Takže neviem kto sa tu nadraduje,ale draik to určite nebude, on len po 50 krát odpovedá na tú istú otázku.
@tamialexis
Ak Vám je podradná práca napríklad v obchode, tak, prosím, nekomentujte, ako by ste zrazu chceli pracovať a nemôžte, pokojne si užívajte voľno. Zrejme ste si poriadne neprečítali moju prvú odpoveď, bola vecná a stručná. Teda pokým ste nezačali šíriť svoje múdrosti a nadraďovať sa ako manažérka v nadnárodnom koncerne.
Ostatným sa ospravedlňujem za off-topic a dovoľujem si týmto debatu s Vami ukončiť, otázka bola o inom.
@tamialexis Co je nedomyslene? Nic neodvádzas nic ti nikto nezaplatí. To je dobre domyslene. A ty nemas cas si prečítat aspon jednu diskusiu kde to všetko piseme? Ale cas na novu mas? Zaujimave.
@tamialexis A toto všetko co pises robím aj ja a este kopec inych zien a k tomu aj pracujem. Uuups...ze by to bolo mozne?😀😉
@tamialexis Keby si potrebovala zarobiť tak ti je to co pises vies kde a ideš robit co treba aby si mala zárobok. Evidentne len riesis ako co kde dostať bez toho aby si zdvihla tvoju managementsku rit. Vela šťastia. A ano viem o com pisem-tiez mam svoje vzdelanie ale ak bolo alebo by bolo treba tak idem robiť hocico. S tvojim prístupom moc daleko nezajdes.
@tamialexis Hlavne ze si mozno niekedy mala prácu niekde v nadnárodnej spoločnosti ale tak perfektnú a tak ta všetci chceli ze momentálne si nezamestnana po ci pocas RD ale ina praca je podradna ale od štátu za nic by si chcela.😂😂😂😂😂👍
@tamialexis je to jednoduché - od štátu môžeš niečo dostať len ak na to prispievaš....ak neprispievaš, nemáš nárok....
@mogaa dakujem, len som si to chcela potvrdit, ma to samozrejme svoju logiku, len dnes mi znama hovorila, že v ČR je takáto možnosť..preto som sa opýtala na možnosti u nás, samozrejme primárne na SOcialnej poisťovni a až potom tu, čo bola asi chyba...ako v každom druhom fore sa to zvrhne ...
@tamialexis Jasneee. Hlavne ze ty si pochopila. Niet nad managerku na RD ci po RD po dvoch deťoch co chce nic z ničoho. Ale vlastne nic nepotrebuje lebo to robiť nepojde. Neboj je tu dost inteligentných co ta pochopili. Dokonca aj viac nez ty. Ale iste uz si vo svojom kurniku...
@tamialexis Ja som spokojná, úspešná a inteligentna zena. Bohužiaľ nemas pravdu. Pekny vecer.
@tamialexis Jedina co tu prska si ty ze nic nedostane lebo nie je ochotna preto nieco spravit.😊😉
@evittam dakujem, čo najviac takých šikovných ako sme my dve, želám tomuto svetu 🙂 aj tebe Pekný večer prajem
@draik ...no mozno obchody beru, ale nie kazdy pojde do obchodu. Ja som momentalne tiez bez prace, som sice na materskej ale pracovny pomer mi uz skoncil, len cisto teoreticky keby mi tento mesiac skoncila RD a mala by som teda nastupit do prace vznika problem: mam tri male deti ale skolky, skoly zavrete, uchadzat sa o zamestnanie dalsi problem lebo velka vacsina firiem je odstavenych a ludi na urcite pozicie teraz neberu a s dvoma vysokymi skolami a svojou praxou do obchodu robit nepojdem, za normalnych okolnosti by na trhu prace nebol problem...takze treba sa na situaciu divat z kazdeho uhla, mamicky bez prace kt. RD konci su vo velkej nevyhode, lebo ostanu bez penazi, momentalne najst pracu (okrem obchodnych retazcov a zdravotnictva) je takmer nemozne, nehovoriac o tom ze aj deti su doma. Preco by stat mal na tieto mamicky zabudnut a nepomoct aj im? Dufam ze tymto mamickam schvalia docasu moznost nadalej poberat rod. prispevok...
@matapo ak ti skoncil teraz RD tak ti ho urcite predlžia, tiež predlžujú poberateľom podpory v nezamestnanosti ..mne skoncila RD pred polrokom...takže budem ďalej suplovať učiteľov doma ( kt plat ide stále aj keď sú doma ) a čakať kým bude možné sa zaradiť do pracovného pomeru, čo napr v prípade školkok vraj až od oktobra, ale ja nemam kde dať tie deti, babky dedkovia nula bodov, muž pracuje cez dva okresy a viacmenej je vačšinu času v zahraničí služobne...takže to, že som doma nepramení z lenivosti, pohodlnosti alebo neschopnosti....ale je to priam nutnosť..teraz viacnásobne opodstatnená...ale to niektorým jednoducho nevysvetlíš, oni majú vlasné vnímanie sveta
Nie, viď xyz diskusií.