Keď som zamestnaná u dvoch zamestnávateľov a obaja ma prihlásili na sociálnu poisťovňu, môžem si od oboch uplatnit nárok na tehotenske ?
@beatrice1111 narok ti vznika, ak si zamestnana, SP ti na zaklade mzdy (od vsetkych zamestnavatelov) vypocita vysku TP (ja mam 3 zamestnavatelov)
@sirka9 takto od jedneho už tehotenske mám a druhý ma prihlásil až po nejakom čase myslim tyzden, dva. Takze dalo by sa aj tak?
ale aj tak dostanes len max vysku nie ze dva krat tehotenske
@loginexistuje čiže mi ho môžu zvýšiť ?
minimalne je 215 maximalne 323 vyska zavisi od su tu vymeriavacich zakaleov od zamestnavatelov ale teda ano to druhe zamestnanie ho moze zvysit ale ajviac na 323
@loginexistuje ďakujem 🙂
@dietatko2020 prosím ťa, a ak nemám u jedného zo zamestnávateľov aktívne nemoc.poistenie? U jedného som na RD u druhého zamestnaná. Aj vtedy sa to ráta?
Ahojte, potrebujem pomoc 🙂 alebo radšej povedané váš názor. Mám PP od februára 2020, čo naďalej trvá. Od 1. októbra 2021 mám dve nové PP. Do 31.12.2021 budem mať 90 dní platenia poistného.Keď sa podarí otehotnieť a ísť v 2022 na materskú tak budem mať nárok aj z tých nových PP? Dúfam že áno. Ale preto sa pýtam lebo určite sa nájde niekto kto lepšie sa k tomu rozumie. Vopred Vám ďakujem za odpoveď 🙂
@beatrice1111 nie