Môžem si požiadať o predĺženie rodičovského?

khuliniova
10. jún 2021

Ahojte.. Tento mesiac mi konci rodicovsky príspevok.. Ale synovi sa zacal objavovať ekzem a poslali nas do kupelov.. Ked mi ukoncia rodicak môžem si on znovu požiadať o predĺženie kvazi?

anjelicek26
10. jún 2021

Len kvoli ekzemu rodicak nepredlzia, treba byt sledovany minimalne pol roka v dvoch odbornych ambulanciach a musia to ti lekari odporucit, ze je to zly zdravotny stav. Co tu citam na konovi, tak ekzem zamietaju, aj to chapem, ved tomu dietatu nic nie je, len si musi upravit stravu a kozmetiku a bude to zasa dobre... nehovorime o nejakych tazkych mokvajucich stavoch, ci?

mogaa
10. jún 2021

@khuliniova bežný ekzém nie je dôvod na predlžene RP zo zdrav.dôvodov, to nie je infekčné ochorenie žeby dieťa nemohlo byť v kolektíve.....teda ak nejde o naozaj ťažký stav, že dieťa nemôže byť napr.na slnku alebo potrebuje ošetrovanie pokožky celodenne...

sasa1310
10. jún 2021

s ekzémom nemôžeš

matkahelka
10. jún 2021

@khuliniova velmi zalezi na tom, na akeho posudkoveho lekara budes mat stastie. moja kamoska ma drobca, ktory je silnym atopikom, k tomu ma HIT, intoleranciu na laktozu a predlzeny rodicak jej zamietli. a tu som viackrat citala, ze bez problemov schvalili len na celiakiu. na toto zrejme nie su tabulky a posudkovi lekari sa rozhoduju, ako chcu. ale suhlasim s babami vyssie, ten ekzem je urcite na predlzeny rodicak chaba diagnoza.

deti95060810
10. jún 2021

len vyskúšaj...známa dostala predĺžený kvôli tomu že syn bol častejšie chorý... síce bola s ním doma len rok , ale aj to jej pomohlo.