Môžem s materskou brať aj príspevok na starostlivosť?

modrofuzik11
10. aug 2011

mozem popri materskej poberat aj prispevok na starostlivost o dieta (tych 230 Eur)? bola som na socialke. prva pani mi povedala, ze mozem, druha pani (asi o mesiac neskor), ze nemozem. tak veru neviem. poradte. dakujem

sisaha
10. aug 2011

ten prispevok statom sa poskytuje ak matka nastupuje do prace, resp. bud das dieta do skolky (jasiel) a poberas popri svojej vyplate aj rodicovsky prispevok do 3 rokov veku dietata, alebo ti stat max. do vysky 230 eur prispieva na skolske zariadenie ak preukazes ze ta minimalne tolko stoji. Podmienka ale je, ze ty ides pracovat a zdokladujes to na UPSVaR. (opravte ma niekto ak sa mylim)

diabolico
10. aug 2011

sisaha súhlasim , ale je to tak isto aj ked je modrofuzik11 na Materskej dovolenke nie na Rodičovskej či?

gapa
10. aug 2011

ak nastupuješ na druhú md počas RD a máš nárok na materské s druhým dieťaťom a staršie ti chodí do jasiel či škôlky, tak aj v mesiaci, za ktorý celý už dostaneš materské máš nárok na prísp. na star. o dieťa do max. 230eur preukázaných nákladov (počas poberania materského si považovaná za zárobkovo činnú do 6týž. novonarodeného), no len do mesiaca, kedy novonarodené dieťa dosiahne 6týždnov, dlhšie nie. A tiež max. do mesiaca, kedy staršie dieťa dosiahne 3roky, ak ide o zdravé dieťa, samozrejme (aj ked tvoj prípad to nie je)

NO predpokladám vybavuje sa to až vtedy, kde budeš mať rod.list novonarodeného, možno za mesiac, kedy už celý poberáš materské ti to pozastavia, no to len predpokladám, nemám skúsenosť s maminami, čo im staršie dieťa chodí do škôlky počas Rd.

mata1976
12. okt 2011

materska sa povazuje za zarobkovu cinnost tak by sa to malo dat.