Ahojte môžem pracovať keď som na materskej?
Ano, mozes.
@lenkapap ano chlapi viac menej musia pracovat na dohodu, lebo donedavna bolo tak ze chlap oficialne preberal dieta do starostlivodti a soc. Poistovna zistovala ci sa o dieta mestara matka. Ak by pracoval na tpp 8 hodin denne kedy by sa staral o to dieta? Preto to riesili dohodami a kratkymi pracovnymi casmi. Inak by to tomu chlapovi nepreslo. Dnes uz soc. Poistovna neziada cestne vyhlasenie o prevzati dietata do starostlivosti ale stale pozera na pracovnu zmluvu, ktoru si normalne vyziada aky je na nej pracovny cas. U zeny je to ine. V principe mozte robit na tpp, na dohodu aj na zivnostaj ako zena aj ako chlap len v praxi to potom nemusi prejst. Chlap automaticky nema narok na materske ako zena ked porodi. Je tam viacej podmienok co musi splnit. Zena ma narok na materske zo zamestnamia v ktorom pocasmaterskeho nemoze pracovat.. Vzdy musi byt nova napln prace, kratsi pracovny cas atd... Povedala by som ze nekonkretne polozena otazka s malo informacii a potom mylne odpovede. Tieto davky du tenke ako lad, staci detail, ci jeden den a nic neprejde.
@michaelabuzova ano mozes pracovat, ako zena, nie vsak u toho isteho zamestnavatela, respektive ak u toho isteho zamestnavatela tak musis mat inu pracovnu zmluvu. Inu pracovnu napln a iny pracovny cas(kratsi) respektive ti moze byt vyplacany prijem z predchadzajuceho obdobia.
@lenkapap jedna pani tu napisala ze robi na personalnom a chlapi im chodia do prace na dohodu. A druha jej odpisala ze preco radi zle. Poukazala som len na to ze to nie je az tak zle lebo chlapi si to skutocne davaju na dohodu. A z tpp idu na matersku. Ak by mal chlap aj tri zamestnania ako sa udava v tom danom prispevku tak bymu ta materska nepresla z dovodu ze nema cas sa starat o dieta. Cele to bola reakcia na prispevok od pani ktora uvidla ze im chodia chlapi na dohodu. Co je uplne v poriadku.
Nemusite byt hned niektori utocni, za to, ze ste si moj prispevok neprecitali poriadne.
Radim vo veciach, o ktorych si myslim, ze mam prehlad a mam zaroven niekolkorocnu prax.
A ak so mnou nesuhlasite, tak sa to da aj jemnejsie napisat, nic zle alebo nespravne som nenapisala.
Zaloz si zivnost, a mozes pracovat kolko chces, kde chces, a za kolko chces.
(vlastna skusenost)
@michaelabuzova ano, mozes na dohodu