Môžem požiadať škôlku o potvrdenie o neprijatí dieťaťa?

marix22
28. nov 2024

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať či ste sa stretli niekedy s takouto situáciou.
Môj maly ma další rok (2025) v marci 3 roky, s tým že sme zabudli dať tento rok prihlášku (v máji) do škôlky, dnes som volala do škôlky že by sme ho chceli dať do škôlky až další rok (2025) v septembri. Povedala mi že skôr voľne nemajú že si mame dať žiadosť v máji o prijatie. Teraz otázka, môžem sa ešte nejako preukázať alebo požiadať škôlku o potvrdenie o neprijatí aby mi vyplácali RP další rok (do septembra) pokiaľ nepôjde do škôlky. Alebo ak ostanem s ním doma bude za mňa ešte štát platiť ZP a SP? Stretol sa niekto s takouto situáciou?

13uzivatelka11
28. nov 2024

Ale takto to nefunguje...ty máš nárok na predĺženy RP od septembra 2025, ak ti ho nezoberu na základe prihlášky podanej v máji 2025

januska12323
28. nov 2024

Nechápem čo chceš, nárok na peniaze žiadne nemáš, to len keby ti ho nevzali od septembra.

marix22
autor
28. nov 2024

@13uzivatelka11 ja vás chápem , lenže u nás berú do škôlky buď vo februári alebo v septembri. Mne sa jedna o to že sme zabudli dať tu prihlášku tento rok a další rok tým padom ja ostanem od marca bez RP? Od februára mi ho nezoberú a keď dám prihlášku v máji tak v septembri mi ho zoberu (ako mi povedala riaditeľka)

13uzivatelka11
28. nov 2024

@marix22 áno budeš bez RP, to by si bola aj tak, aj kebyže prihlášku podas tento rok..

marix22
autor
28. nov 2024

@13uzivatelka11 prečo aj keby som ju dala tento rok?

klip0
28. nov 2024

@marix22 pretože nárok majú len deti ktoré mali dovrsené tri roky k 31.8

marix22
autor
28. nov 2024

@klip0 a keď mi ho zoberú až od septembra (2025) to mám byť od marca do septembra bez peňazí? (Celkom super to vyriešil náš “úžasný” štát)

bielasovicka
28. nov 2024

Načo píšeš novú tému? Ty si tá čo by si chcela, aby sa štát postaral o tvoje dieťa 🤦🏼‍♀️

petulda333
28. nov 2024

@marix22 od toho uzasneho statu dostavas 3r peniaze. Takto funguje vacsina zien,ak nema moznost dieta s niekym nechat a vratit sa do prace

diana45
28. nov 2024

@marix22 a čo by si ešte chcela.....???

tehulka2011
28. nov 2024

nova registracia… to ma byt snad tema na vyprovokovanie 😀

bielasovicka
28. nov 2024

@tehulka2011 ona tu už písala túto istú problematiku, predvčerom asi

domka222
28. nov 2024

To máš daň za to,že si zabudla na tak dôležitú vec,ako podať prihlášku

kavasmliekom
28. nov 2024

@marix22 nebudeš dostávať nič, ale môžeš sa prihlásiť na zdravotnú ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov. Budu za teba platiť odvody. Ale manžel si nebude môcť na teba uplatniť nezdaniteľnú časť dane.

senta_sofia
28. nov 2024

@marix22 rozhodnutie uz nevie vydat spatne, vydavaju sa na zaklade prihlasok v zakonom stanovenej lehote. Stat to vyriesil, len ty si tu moznost nevyuzila, kedze si prihlasku nepodala.

lienka.7
28. nov 2024

@marix22 narok na peniaze budeš mat teoreticky ak ti ho nevezmu až od septembra. Takže si teraz nemusíš namáhať svoju hlávku tým, ako by si sa dostala k peniazkom😉

mima172
28. nov 2024

@marix22 Ja mám dcéru národenú v máji. Do škôlky bola prijatá od septembra, tj nastupovala, keď mala 3r4m. Nemali sme ju kde nechať, evidovala som sa na ÚP. Druhá možnosť je len nahlásiť sa na ZP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6r. Máš aktívny pracovný pomer? Tam je možnosť bud sa dohodnúť na neplatenom voľne, nastúpiť hneď a dieťa dat do súkromných jaslí alebo to riešiť cez babky, tety atď. A nárok na predĺžený RP ti nevznikne, keďže nemáš v rukách papier o neprijatí dieťaťa do spádovej MŠ.

pe_mi
28. nov 2024

@marix22 ahoj.
maminy sú buď doma bez príjmu a ťahá to manžel,partner alebo súkromné škôlky.veď je to len na prestupový čas.no ono moc možností nemáš.ano tvoja výplata väčšia časť možno pôjde na sukr.školku, ale lepšie než nula.

ailiba
28. nov 2024

@marix22 preco nas "uzastny stat"? Ved nas RD 3 roky. Skolka je od septembra. Tak od toho marca do septembra mozes vyuzit napr. sukromnu skolku, starých rodičov, opatrovatelku....ked nastupis do prace, tak si vies na par mesiacov zariadit starostlivost.
Co myslis, ako je to v ostatnych statoch? Mas matersku pol roka a hotovo. Potom do jasiel, skolky... Vsetko je samozrejme sukromne a drahe.
Postarat sa a zabezpecit dieta nie je lahke.

zuzanaete
28. nov 2024

@senta_sofia Aj keby prihlasku podala a dieta by neprijali, tak by narok nemala.

rebellefleur
28. nov 2024

@marix22 uzasny stat? A ty si co za uzasnu matku, ked zabudnes dat prihlasku dietatu do skolky? 🙈

nerya
29. nov 2024

Nájdi si robotu na čas kedy je tvoj muž doma, aj my sa tak striedame 🤷

mamina7070
29. nov 2024

v aprili dostanes posledny RP na viac nemas narok

nefunguje to ako si to predstavujes, mam marcovu dceru presne takto to bolo vzdy, s tym si musela pocitat nez si otehotnela pridcere mi ju vzali az stvorocnu doctedy sme platili opatrovatelku

a este by som dodala mala si unikatnu moznost dat od februara a ty si zabudla , tak jedina komu s amoues stazovat si ty sama

jesenzima
29. nov 2024

Ja fakt nechápem, ako sa dá ZABUDNÚŤ na tak dôležitú vec, ako je prihláška do škôlky, ešte keď máš možnosť dať dieťa do škôlky od druhého polroka 🤦🤦 skôr ti nevyšiel asi nejaký tvoj plán, ako sedieť doma na zadku a brať peniaze on "nášho úžasného štátu" 👍

petulda333
29. nov 2024

@jesenzima tak zabudla,kedze jej dieta malo 2roky len

jesenzima
29. nov 2024

@petulda333 na také veci sa nezabúda 🙄

marix22
autor
29. nov 2024

@jesenzima nie moja zlata, dieťa oslávi 2 roky a nie hneď každá mamička mysli nato ako sa zbaviť dieťaťa a dať ho do škôlky ako ostatne 🙂🙃

jesenzima
29. nov 2024

@marix22 nie, matka nemá myslieť na to, ako sa zbaviť dieťaťa, ale má myslieť na to, čo bude, keď bude mať dieťa 3 roky a matka ostane bez príjmu a bude špekulovať... 🤦🤦🤦 Veď keď viem, že mi hrozí ostať bez €, tak na takéto niečo nezabudnem 🙄

jesenzima
29. nov 2024

@marix22 tak teraz pekne sedkaj doma a nadávaj na štát... A za tvoj prístup, TAK TI TREBA 😆

marix22
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz