Dobrý deň, chcem sa vás spýtať či ste sa stretli niekedy s takouto situáciou.
Môj maly ma další rok (2025) v marci 3 roky, s tým že sme zabudli dať tento rok prihlášku (v máji) do škôlky, dnes som volala do škôlky že by sme ho chceli dať do škôlky až další rok (2025) v septembri. Povedala mi že skôr voľne nemajú že si mame dať žiadosť v máji o prijatie. Teraz otázka, môžem sa ešte nejako preukázať alebo požiadať škôlku o potvrdenie o neprijatí aby mi vyplácali RP další rok (do septembra) pokiaľ nepôjde do škôlky. Alebo ak ostanem s ním doma bude za mňa ešte štát platiť ZP a SP? Stretol sa niekto s takouto situáciou?
Nechápem čo chceš, nárok na peniaze žiadne nemáš, to len keby ti ho nevzali od septembra.
@13uzivatelka11 ja vás chápem , lenže u nás berú do škôlky buď vo februári alebo v septembri. Mne sa jedna o to že sme zabudli dať tu prihlášku tento rok a další rok tým padom ja ostanem od marca bez RP? Od februára mi ho nezoberú a keď dám prihlášku v máji tak v septembri mi ho zoberu (ako mi povedala riaditeľka)
@marix22 áno budeš bez RP, to by si bola aj tak, aj kebyže prihlášku podas tento rok..
@13uzivatelka11 prečo aj keby som ju dala tento rok?
Načo píšeš novú tému? Ty si tá čo by si chcela, aby sa štát postaral o tvoje dieťa 🤦🏼♀️
@marix22 od toho uzasneho statu dostavas 3r peniaze. Takto funguje vacsina zien,ak nema moznost dieta s niekym nechat a vratit sa do prace
nova registracia… to ma byt snad tema na vyprovokovanie 😀
@tehulka2011 ona tu už písala túto istú problematiku, predvčerom asi
To máš daň za to,že si zabudla na tak dôležitú vec,ako podať prihlášku
@marix22 nebudeš dostávať nič, ale môžeš sa prihlásiť na zdravotnú ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov. Budu za teba platiť odvody. Ale manžel si nebude môcť na teba uplatniť nezdaniteľnú časť dane.
@marix22 rozhodnutie uz nevie vydat spatne, vydavaju sa na zaklade prihlasok v zakonom stanovenej lehote. Stat to vyriesil, len ty si tu moznost nevyuzila, kedze si prihlasku nepodala.
@marix22 Ja mám dcéru národenú v máji. Do škôlky bola prijatá od septembra, tj nastupovala, keď mala 3r4m. Nemali sme ju kde nechať, evidovala som sa na ÚP. Druhá možnosť je len nahlásiť sa na ZP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6r. Máš aktívny pracovný pomer? Tam je možnosť bud sa dohodnúť na neplatenom voľne, nastúpiť hneď a dieťa dat do súkromných jaslí alebo to riešiť cez babky, tety atď. A nárok na predĺžený RP ti nevznikne, keďže nemáš v rukách papier o neprijatí dieťaťa do spádovej MŠ.
@marix22 preco nas "uzastny stat"? Ved nas RD 3 roky. Skolka je od septembra. Tak od toho marca do septembra mozes vyuzit napr. sukromnu skolku, starých rodičov, opatrovatelku....ked nastupis do prace, tak si vies na par mesiacov zariadit starostlivost.
Co myslis, ako je to v ostatnych statoch? Mas matersku pol roka a hotovo. Potom do jasiel, skolky... Vsetko je samozrejme sukromne a drahe.
Postarat sa a zabezpecit dieta nie je lahke.
@senta_sofia Aj keby prihlasku podala a dieta by neprijali, tak by narok nemala.
@marix22 uzasny stat? A ty si co za uzasnu matku, ked zabudnes dat prihlasku dietatu do skolky? 🙈
Nájdi si robotu na čas kedy je tvoj muž doma, aj my sa tak striedame 🤷
v aprili dostanes posledny RP na viac nemas narok
nefunguje to ako si to predstavujes, mam marcovu dceru presne takto to bolo vzdy, s tym si musela pocitat nez si otehotnela pridcere mi ju vzali az stvorocnu doctedy sme platili opatrovatelku
a este by som dodala mala si unikatnu moznost dat od februara a ty si zabudla , tak jedina komu s amoues stazovat si ty sama
Ja fakt nechápem, ako sa dá ZABUDNÚŤ na tak dôležitú vec, ako je prihláška do škôlky, ešte keď máš možnosť dať dieťa do škôlky od druhého polroka 🤦🤦 skôr ti nevyšiel asi nejaký tvoj plán, ako sedieť doma na zadku a brať peniaze on "nášho úžasného štátu" 👍
@jesenzima tak zabudla,kedze jej dieta malo 2roky len
@petulda333 na také veci sa nezabúda 🙄
Ale takto to nefunguje...ty máš nárok na predĺženy RP od septembra 2025, ak ti ho nezoberu na základe prihlášky podanej v máji 2025