Chcem sa opýtať na moj pripad, syn ma 2,5 roka, od marca 2011 som opať nastupila do prace a syn chodi do jasiel a poberam na neho prispevok 230eur. Ku 31.1.2012 som dostala vypoved. Mozem sa ist zaevidovat na UPSVaR a dostavat podporu? Z akeho obdobia sa mi bude ratať (od marca 2011)? A ako to bude s rodicovským prispevkom, môžem ho prehlasit na manzela, je to v sulade so zakonom, alebo to takto nemozem spravit. Alebo je pre mna lepsie, vratit sa na rodicovsky prispevok a na podporu ist az po dovrseni synovych 3 rokov? Z coho sa mi potom vypocita podpora v nezamestnanosti? Dakujem za vsetky rady.
Nárok na podporu mas vtedy, ked mas splnenu základnú podmienku - trvanie poistenia v nezam. aspon 730dní v obd.3roky pred zaevidovaním na up.
Zrátajú tvoje vym.základy (od marca 2011 do ukonc. prac.pom.) a vydelia počtom kalend. dní, za ktoré si ich platila, 50% z tejto sumy bude tvoj denna davka v nezamest.
Zakon dovoluje prehodit rod.prispevok na manzela
@palla12 prispevok z roku 2012
ahoj prehlásiť na manžela sa to dá. Ja som to tak mala a bola som na UP na podpore. Z čoho presne sa to ráta,:neviem za aké obdobie si mala zaplatené poistenie v nezamestnanosti. Pozri stránku UPSVAR tam je presne napísané. Alebo sa skús pozrieť na fóra čo tu sú. Asi som ti veľmi nepomohla, ale aspoň niečo. AĎa