Môžem poberať pandemickú OČR a rodičovský príspevok?

romanjuice
6. sep 2020

Ahojte viete mi niekto poradiť či môžem poberať pandemicku OČR aj rodičak?Alebo či rodicak môže poberať matka dieťaťa a ja pandemicku OČR?

lucka_ke
6. sep 2020

pracuješ a poberáš rodičovský príspevok? ak áno tak máš nárok na OČR aj RP

mogaa
6. sep 2020

pokiaľ si nastúpila skôr do práce tak ano máš nárok na pandemickú OČR aj RP....ale pokiaľ nenastúpiš reálne od práce ale hneď na OČR, tak ti ho nemusia vyplatiť....resp.určite sa budú inak riešiť prípady kedy sa mamička vráti z RD do práce skôr len aby hned nastúpila na OCR a súbežne poberala RP.....práve pre takéto zneužívania by mali pandemické OČR zrušiť uplne....

romanjuice
autor
7. sep 2020

@mogaa bol som do 26.8 na materskej potom 3dni v práci a od prvého septembra som na tej pandemickej OČR,malého zatiaľ nechcem dať do súkromných jaslí ešte.Krpec má 2.5 roka
Len či mi uznajú aj RP neviem

danusa63
8. sep 2020

@romanjuice zdravím aj ja mám tento istý problém . Moja opatrovateľka k malému 2r. si to rozmyslela a ja mám dva týždne na to kde ho dám. Do jaslí ho tiež nechcem dať. Pracujem a mám RP, uvažujem nad pandemickou OČR. Uznali Vám ju prosím Vás?

romanjuice
autor
13. sep 2020

@danusa63 ešte neviem,koncom septembra idem dať papier za september tak uvidím.
Ale teraz sa to má meniť tak neviem ako to bude v októbri

danusa63
1. okt 2020

@romanjuice dobrý deň schválili vám tu OCR?

romanjuice
autor
2. okt 2020

@danusa63 tvária sa že áno uvidím či prídu peniaze,lebo pani za okienkom sama nevedela

esme1
8. okt 2020

Pandemicku ocr mozete poberat, po novom od oktobra pokial dieta este nenavstevuje a nenavstevovalo ziadne zariadenie, ale s rodicakom sa vylucuje.
Ak by ste pandemicku ocr mal nizsiu ako rodicak, budu Vam dorovnavat do vysky rodicaku z rodicaku..inak nic.

romanjuice
autor
8. okt 2020

@esme1 prosím ta a keď rodicak poberá matka?daju jej ho?

esme1
9. okt 2020

@romanjuice jasne 🙂. Ale platia rovnake podmienky bud jedno, alebo druhe. Na jedno dieta nemozete byt obaja doma, ona s rodicakom, Ty s pandemickou ocr, ak myslis toto..

romanjuice
autor
10. okt 2020

@esme1 matka pracuje

karin04
16. okt 2020

@romanjuice dobry den prisla vam pandemicka ocr za september?

esme1
17. okt 2020

@romanjuice prepac, ze az teraz odpovedam..
Obaja mate rovnaky narok na rodicak aj pandemicku ocr.
Ale ak to chcete poverat na jedno dieta, tak len jeden rodic.ak na dve deti, mozete obaja. Jeden na jedno, druhy na druhe. Na jedno dieta len jeden rodic. A len jeden druh prispevku, cize bud rodicak, alebo pandemicku ocr.
Na pandemicku ocr ale uz nie je narok od oktobra, pokial ste ju necerpali doteraz suvisle. Iba v pripade zatvoreneho predsk.zariadenia. a tusim uz ani na predlzeny rodicak kvoli covidu uz nie.

landakova
18. okt 2020

Môžem žiadať aj o spätné vyplatenie řidičáku za jún júl august september??

romanjuice
autor
19. okt 2020

@karin04 ano prišla a RP sme dali radšej na ženu-ten tiež prišiel takze super

zarka2011
14. jan 2021

Dobry neviete mi niekto poradiť som na RD s mladsim dietatom mozem poberat aj pandenicku ocr na starsie dieta. Ďakujem

romanjuice
autor
15. jan 2021

@zarka2011 ahoj musis nastúpiť aspoň na jeden deň do prace,keby si chcela viac viac info môžeš mi kľudne ☎️ 0910907864

zarka2011
15. jan 2021

@romanjuice a to mozem byt aj zamestnana aj poberat rd

danusa63
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
romanjuice
autor
15. jan 2021

@zarka2011 rodicak poberá radšej zena a ja pandemicku OČR aby som nemal na seba dve dávky ,ale niekto mi písal že môžem obe dávky

zarka2011
19. jan 2021

@romanjuice a staci ked budem zamestnana na dohodu.

romanjuice
autor
19. jan 2021

@zarka2011 tak v tomto Vám neporadím,ale keď ste na dohodu nemáte asi take odvody ako pri tpp

zuzkkag83
25. feb 2021

@romanjuice prosim vas je mozne poberat Ocr aj na dieta mladsie ako 3roky?

danusa63
25. feb 2021

@zuzkkag83 áno jasné ak máte aktívne sociálne poistenie resp. Do 7 dní po ukonceni poistenia

zuzkkag83
25. feb 2021

@danusa63 mozem napisat spravu? Mate s tym skusenost?

zuzkkag83
25. feb 2021

@danusa63 zle som napisala myslela som pandemicku Ocr ak ma dieta menej ako 3r a je zdrave 🙂

danusa63
25. feb 2021

@zuzkkag83 napíšte spravu

zuzkame
19. mar 2021

Ahojte,tak ako to teda je. Dá sa na dieťa poberať pandemicka OCR,ak ešte nedovŕšil 3 roky a teda na to dieťa poberať aj rodicak?prip.to skombinovať tak,že na staršie dieťa rodicak zo zdravotných dôvodov a k tomu pandemicku OCR na dieťa,ktoré nedovŕšilo 3 roky? A teda možno vybrať deň dovolenky,nech nakomplet nabehne aj poistenie? Dakujem

esme1
19. mar 2021

@zuzkame nie,mozes poberat len jednu davku. Bud, alebo..logicky, ked si doma na rodicaku, tak nemozes mat pandemicku ocr, pretoze si aj tak doma. Pandemicka ocr sluzi na to, ked nemozes chodit do prace kvoli celodennej starostlivosti o dieta v suvislosti s kovidom. Alebo mozes ukoncit rodicak a poberat pandemicku a v tom pripade budu skumat akyTi patri rodicak a ak by Ti p-ocr vychadzala nizsia, doplacali by Ti, dorovnavali do vysky rodicaku. Na p-ocr moze ale ist Tvoj partner s druhym dietatom.v tom pripade budeme mat obe davky ale kazdu na jedneho z vas.

romanjuice
autor
19. mar 2021

@esme1 ahoj môže sa poberať rodicak aj pandemicka na jedno dieťa-matka rodicak-otec pandemicku OČR.Aspoň tak to mame my