Dobrý deň! Vie Z vás niekto mi povedať že keď som teraz na PN a ešte aj budem dlhodobo a onedlho budem mať dieťa tak môžem poberať naraz matersku a PN? Ďakujem za všetky odpovede
@marcsika1994 no to si treba zistit v socialnej poistovni. Sice aj ja som Pn A o tyzden idem na MD ktovie ako to je. V utorok idem na poradnu opytam sa doktorky. Ak nebude vedet podrobne vysvetlit tak sa budem inform. V social poistovni.
Ja som bola tu na skk na predlzenom rodicovskom platenom plus som bola z prace pn lebo mi neuznali predlzenie.ale ako nahle som sla uz na matersku pn som ukoncila.
@marcsika1994 nie prejdes na materskú a budeš dostávať tu ....Ja som tak bola s prvým
@marcsika1994
§ 58 Zakon o socialnom poisteni 461/2003
(2)
Ak vznikne nárok na nemocenskú dávku z viacerých nemocenských poistení, nemocenská dávka sa určí z úhrnu denných vymeriavacích základov na určenie výšky nemocenských dávok z tých poistení, z ktorých vznikol nárok na nemocenskú dávku, a nemocenská dávka sa vypláca len jedna.
@marcsika1994 Nie nemozes poberat sucasne PN aj MD. PN ti konci nastupom na MD.
Ak ti bude PP trvat tak po MD mozes byt zaroven PN aj mat RP,ale pozor na PN musis nastupit do 7dni od skoncenia MD.
@marcsika1994 ako uz spominali predomnou, nie, nemozes. Budes dostavat iba matersku, ak mas na nu narok. Je to §34 zakona o soc. poisteni:
"Poistenkyni, ktorá je dočasne práceneschopná v období šiestich týždňov pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, zaniká nárok na nemocenské od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, ak jej vznikol nárok na materské."
Ale ked ti skonci materska, tak mozes ist znovu na PN a poberat zaroven rodicovsky prispevok.
Jedna známa sla po skončení materskej na PN.nebrala sice rodičovský ale PN (skoro ) vždy lepšia ako 200 eur 🙂
@marcsika1994 Pokial ja viem, tak nie... Kedze budes na materskej tak nebudes predsa potrebovat byt PN, kedze do prace chodit nebudes....