Môžem po skončení materskej z Anglicka poberať dávky na Slovensku?

kopculienka
24. nov 2015

Robila som v Anglicku ale pred porodom som sa vratil.Kvoli svadbe,no uz sa mi nedalo letiet spat.Manzel tam ostal.Ale aj on sa chce vratit ,kvoli nam.Mam teda narok po skonceni materskej s Anglicka na ,dake pridavky so Slovenska?

bibinka78
24. nov 2015

Ak by sa nikto do vecera neozval napisem co vsetko potrebujes vybavit len to trva mesiac aj dva pokial to poslu ak sa to nezmenilo.Ja som to riesila pred 3r 😉 .Hlavne aby si mala papier od zamestnavatela o ukonceni pracovneho pomeru treba sa popytat na urade ci ho treba prelozit.Pridavky tiez ak manzel nieje v zahranici no bude to skoda lebo v uk su lepsie.Pozor pri poberani rodicovskeho urad kontroluje ci sa nachadzas na sk ak by si odcestovala na dlhsie ako mesiac musis ich informovat o odchode a planovanovanom prichode.Mna teraz kontrolovali pri malom lebo muz je stale v zahranici.e

kopculienka
autor
18. máj 2016

uz sme to niak vyriesili.ano musela som mat papier ze som skoncila a musela som vypisat trvale bydlisko malej mna a td potom ist aj na socialnu positovnu pre zamietaci papier na matersku.aby som dostala matersky pridavok.a este peciatku od gynekologa ze som chodila na prehliadky aj tu.a nakoniec som vsetko vybavila :D a dakujem za radu.nemohla som odpisat skor lebo som nemala internet

cezar27
19. aug 2016

@bibinka78 ahoj, manzelka sa tiez chysta domov , sice este je len v 4 mesiaci ale uz tu nevydrzi pracovat, takticky ju vyhnaly. Ja by som sa chcel opytat, kedze tu este nejaky cas ostanem ci sa to oplaty vybavovat tuna v uk nejake pridavky alebo je to len maly rozdiel oproti svk, vdaka

bibinka78
19. aug 2016

@cezar27 pridavok na dieta je na SK 20€ narozdiel od uk tam je 80£ na mesiac.Matersku odporucam aby poberala z uk potom rodicovsky po 9m materskej zacne poberat uz na SK.V uk sa daju vybavit este benefity co nieje mala ciastka len to dlho trva 1r-1,5r doplatia vsetko bez problemov len to uz presne neviem povedat aky maximalny prijem oboch moze byt na poberanie benefitov.

bibinka78
19. aug 2016

@cezar27 matersku odporucam v UK,na SK bude moct poberat iba rodicovsky este bude mat narok na kocikove 😉