neviete my poradit ci možem po materskej isť na PN a poberať aj rodičovský príspevok, s čo sa počita PN
a este ma napadlo tu pn mam zaniesť kam zamesnavatel alebo soc. poistovna
pozor na ochrannu lehotu.. ta je v tomto pripade tusim 7 dni... do 7 dni po skonceni materskej mozes nastupit na pn...radsej si to niekde prever... a kontrolovat ta urcite mozu.. pn zanesies zamestnavatelovi...
marodovat mozes aj viac ako rok ale len 52. tyzdnov budes dostavat nemocenske....
dakujem za radu
Baby ci ze ja ked som teraz na RD mozem byt Pn aj ked som doma s malou?
@janicka2315 no to asi nie... ak uz si presvihla tych 7 dni po skonceni MD.... tot sa asi zneuzivalo, preto vymysleli tu ochrannu lehotu....
@ikonica ok ...uz chapem a dakujem za vysvetlenie
@janicka2315 Tvoj PP musi trvat a na PN musis ist do 7dni od skoncenia MD aby bola platena-ako som uz napisala.😉
po materskej sa ale oficialne musite akoze vratit do prace, cize ja by som to pisomne oznamila zamestnavatelovi, mozno jeden den vzala dovolenku ktora vznikla pocas materskej a potom isla na PN
@ikonica Tak to nie. Potom to plati zamestnavatel. Ja som to tiez dala zamestnavatelovi, informovali sme sa osobne na SP a pracovnicka SP povedala,ze klasika-prvych 10dni plati SP. Vtedy som to ani neriesila. Prislo mi to normalne. Az ked to tu ta kočka dala-odpoved od SP (cierne na bielom) tak som sa to dozvedela.😉
A to sa vam oplati? Byt obmedzena vychadzkami?
@moni244 Mne sa oplatilo. Mala som neobmedzené vychádzky.😉
A jasné, že sa to oplatí - môžeš kľudne dostávať aj viac ako MD......keď si to spočítaš - napr. pri VZ 1000Eur - MD = 750Eur, PN+RD= cca 763-781Eur.😉 No a ak ťa nenájdu náhodou doma tak ak nebudeš mať adekvátne potvrdenie kde si bola, tak ti nezaplatia posledný mesiac.....