Môžem ostať na rodičovskej dovolenke bez príspevku?

nixxa
13. nov 2024

Ahojte nevieme sa nikde dopátrať a to sme boli aj na úrade atd.. som momentálne na rodičovskej dovolenke ktorá mi konci v máji budúceho roka..a od 16 januára nastupujem na materskú keďže som znova tehotná ..otec deti je policajt a chcel by si zobrať 9 týždňovú dovolenku od 11 januára na to dieťa s ktorým som teraz na rodičovskej cize ja si musím zrušiť rodičovský príspevok 4 dni pred nástupom na materskú tak či sa musím vrátiť do zamestnania alebo mozem ostať na rodičovskej dovolenke bez príspevku ? Dakujem pekne

lubkovaandrejka
13. nov 2024

@nixxa no,podla mojich vedomosti,snad sa nemylim, do 3r mozes byt doma, aj ked bude manzel na materskej dovoelnke, ty budes doma na rodicovskej dovolenke bez naroku na rodicovsky prispevok,akurat si budes musiet platit zdravotne odvody cca 98€ mesacne. Ale kedze tebe tam vychadzaju akurat tie 4 dni,tak si zdravotku zaplatis za tie 4 dni, to bude nejakych 13€ a nastupis na matersku.

len_nig
13. nov 2024

Môžeš byť normálne doma s tým, že si dáš odňať rodičak do 3 rokov dieťaťa 😊

nixxa
autor
13. nov 2024

@lubkovaandrejka aha rozumiem a náhodou nevieš či sa to bude zaratavat nejako do materskej ? Aby som si nejako nepoškodila ešte