Ahojte, prosim Vas, mozem mat popri rodicaku aj nejaku dalsiu formu uvazku? Som na platenej predlzenej RD. Stale mam TPP u svojho povodneho zamestnavatéa. Mozem mat este zmluvu nanejaku formu uvazku? Stvrtinovy polovicny atd? Prosim kompetentne odpovede a nie v duchu “myslim si”. Dakujem 😊
@evitka83 ano mozes, ja som mala počas predĺženia RD z dovodu nepriaznivého zdravotného stavu dietata od dcerinych 5 r. TPP u ineho zamestnávateľa. U povodneho som mala tiez TPP do 6r., ale tam som podala výpoveď az ked mala dcera 6r., zaroven sme mali v kolektivnej zmluve, že nesmiem vykonavat pracu v rovnakej oblasti u konkurencie.
ak mas predlzenu rd zo zdrav.dovodov dietata, tak mozes nasledovne:
- ak mas zamestnavatela poziadat o dlhsiu rodicovsku dovolenku (v podstate dokedy ti upsvar schvali predlzenu; max do 6r) a nemoze ta prepustit
- mozes mat dieta v skolke, hoci aj na cely den
- mozes mat x-pracovnych pomerov na rozne uvazky s hociakym prijmom (cize mozes mat napr. prac.pomer u povodneho zamestnavatela u ktoreho si na RD a ktomu kludne aj dalsi pracovny pomer - zakonnik prace nevylucuje viacej prac pomerov ani predl.rodicak - a kludne este aj 4 "brigady" )
- pozor na jednu vec - ak mas v povodnej zmluve nejake obmedzenia, tak pozor na ne (zvycajne je to nieco v zmysle ze nebudes vykonavat rovnaku pracu/funkciu pre inu firmu)
@evitka83 Ano mozes. Ak to bude rovnaká praca ako u pôvodného zamestnavatela pozor ci nemas v zmluve nejake obmedzenie-napr.ze nemozes vykonavat tú istú prácu na inu zmluvu.