Môžem mať nejakú formu pracovného uväzku popri predĺženej RD?

evitka83
28. júl 2018

Ahojte, prosim Vas, mozem mat popri rodicaku aj nejaku dalsiu formu uvazku? Som na platenej predlzenej RD. Stale mam TPP u svojho povodneho zamestnavatéa. Mozem mat este zmluvu nanejaku formu uvazku? Stvrtinovy polovicny atd? Prosim kompetentne odpovede a nie v duchu “myslim si”. Dakujem 😊

evittam
28. júl 2018

@evitka83 Ano mozes. Ak to bude rovnaká praca ako u pôvodného zamestnavatela pozor ci nemas v zmluve nejake obmedzenie-napr.ze nemozes vykonavat tú istú prácu na inu zmluvu.

dadkav
29. júl 2018

@evitka83 ano mozes, ja som mala počas predĺženia RD z dovodu nepriaznivého zdravotného stavu dietata od dcerinych 5 r. TPP u ineho zamestnávateľa. U povodneho som mala tiez TPP do 6r., ale tam som podala výpoveď az ked mala dcera 6r., zaroven sme mali v kolektivnej zmluve, že nesmiem vykonavat pracu v rovnakej oblasti u konkurencie.

saurian
29. júl 2018

ak mas predlzenu rd zo zdrav.dovodov dietata, tak mozes nasledovne:
- ak mas zamestnavatela poziadat o dlhsiu rodicovsku dovolenku (v podstate dokedy ti upsvar schvali predlzenu; max do 6r) a nemoze ta prepustit
- mozes mat dieta v skolke, hoci aj na cely den
- mozes mat x-pracovnych pomerov na rozne uvazky s hociakym prijmom (cize mozes mat napr. prac.pomer u povodneho zamestnavatela u ktoreho si na RD a ktomu kludne aj dalsi pracovny pomer - zakonnik prace nevylucuje viacej prac pomerov ani predl.rodicak - a kludne este aj 4 "brigady" )
- pozor na jednu vec - ak mas v povodnej zmluve nejake obmedzenia, tak pozor na ne (zvycajne je to nieco v zmysle ze nebudes vykonavat rovnaku pracu/funkciu pre inu firmu)