Prosim o radu .. mozem dostavat matersku ak odrobim 2 mesiace a potom sa dam na pn cize budem v ochrannej lehote .. 270 dni budem mat .. vyska materskej sa mi.bude pocitat z tych dvoch mesiacov.?? Inak za posledne 2 roky nebudem mat odrobene nic ine bola som na rodicovskej.. len chcem vediet ci staci odrobit 2 mesiace alebo musi byt viac .. dakujem za rady
@mamka122 Narok na vyssi RP maju ti co mali narok na MD.
@simusiatko83 Hlavnou podmienkou naroku na MD je mat aspon 270dni NP za posledné 2 roky pred pôrodom a nie odrobene.
Ako ti môže zamestnávateľ kazat ist na PN ak si zdravá? Ci tehotenstvo je choroba?
@evittam áno aby sa ti platilo NP 270 dní to NP musíš kdesi asi pracovať.... A áno zamestnávateľ má poslal na PN vzhľadom na to, že minulý rok som potratila a vzhľadom na to, že som zdravotná sestra..... Nechcel aby som dvíhala pacientov, pouzivala dezinfekcie a chemikálie a hlavne aby som od pacientov nič nechytila.... Vid MRSA, i fekcne hnačky a iné infekčné ochorenia.... Moje dieťa mi je prvoradejšie
@simusiatko83 Tak to je niečo ine. Nemám odkiaľ vediet kde pracuješ.
Musi trvat NP, t.j.mozes pracovať 70dni a 200 byt na PN-cize nepracovat t.j.nemas odpracovane dni ale dni NP trvajú ak trvá PP.
Ak si bola posledné dva roky na rodičovskej, ako budeš mať 270dní pistenia z dvojmesačnej práce?