Môžem ísť počas rodičovskej na rizikovú maródku?

agika1982
9. feb 2013

Kocky,.13.7 mi konci RD..chceme mat druhe dieta,ale do prace sa nemozem vratit,nakolko byvame dalej a nema mi kto vyberat dieta do skolky....neviem,ci sa da nastupit pocas RD na rizikovu graviditu( pri prvej som bola),alebo by som dnom ukoncenia RD nan nastupila....a potom presla na matersku....viete mi poradit?

sakura
9. feb 2013

ja mám info že musíš byť minimálne 3 mesiace zamestnaná aby ti vedeli dať PN..ale neviem.. nie som si na 100% istá...

anjelicek26
9. feb 2013

@agika1982 - a ja ze rizikova PN je pre rizikove tehule, nie pre tie, ktorym to vyhovuje 🙄 Nemam slov niekedy, ako sa da taketo nieco planovat, pre mna je byt na rizikovej pn nieco, kde sa bojim, ze prijdem o dieta a lezim nohy hore vylozene, ako chces takto normalny kolobeh domacnosti zvladat, nakupy, prechadzky zo starsim dietatom, rodinne navstevy, vylety? Ved tam chodia aj kontroly a musis byt doma.

rebeka25
9. feb 2013

@agika1982 - ja poberam RD a teraz som vypisana z druhym na rizikovom. Nebol by si s tym problem, keby som nemala byvaleho zamestnavatela v konkurze a dorucili by do socialky potrebne papiere. Zatial mam schvalene len preddavky ....Poberanim PN o RD neprides....

mirka1611
9. feb 2013

Nevidím dôvod prečo nezneužiť štát, keď štát zneužíva nás napr. v prospech neprispôsobivých...a NIELEN tak.... Hlavne ak ide o "zneužitie " situácie pre dobro rodiny, hlavne svojho staršieho dieťaťa a svojho čakaného dieťaťa (pretože klud mu len prospeje) , a hlavne ak to inak nejde .... práve tak bude agika zvládať tie prechadzky, navstevy a vylety časovo aj fyzicky lepsie.... a kontroly ? ja sama som bola na rizikovom od začiatku , kontrola ani jedna, a sestrička mi povedala ze na taketo kontroly socialka nema čas a už sa to dnes vo velkom nepraktizuje....

agika1982
autor
12. feb 2013

Je sranda,ze poprosite o radu a namiesto toho vam sem napise niekto,kto vas hodla kritizovat.... jedine co musim vyriesit je,co robit,aby som po skonceni rd mohla poberat matersku...
@sakura ja som stale zamestnanec...
@mirka1611 dakujem .....evidentne druhy sem chodia nato aby kritizovali....ked je stat svina,budem aj ja....a to ci sedim s nohami na stole alebo nie,nemusi nikoho trapit....

jana497
26. feb 2013

mirka1611,agika1982-suhlasim s Vami

moon1979
26. feb 2013

@mirka1611 s tými kontrolami by som bola opatrná, nie je to pravda, obzvlášť ak PN niekto čerpá z DNP 🙂 poznám zopár ľudí, čo mali kontroly aj cez víkend večer alebo 2x do týždňa 🙂 takže nie je pravda, že sociálka nemá čas na kontroly, nie je to pravda, práve naopak, kedže sa hromadne začal zneužívať systém hlavne z DNP 🙂

moon1979
26. feb 2013

@agika1982
súčasné čerpanie PN aj RD je možné, avšak platené to budeš mať jedine v prípade, že by si si platila DNP, zo zamestnania nárok na PN nemáš, pretože počas RD si odhlásená z PNP ... avšak, pokiaľ ti PP bude stále trvať, tak nárok na MD z práce už budeš mať, vypočíta sa ti z predpokladaného VZ

agika1982
autor
26. feb 2013

@moon1979 dakujem...nooo ostali sme tehotny a teraz sa mi predlzuje aj rd koli malej,tak uvidime ako

moon1979
26. feb 2013

@agika1982 platila si si DNP?
ak nie, tak do toho 13.7. môžeš čerpať RD a od 14.7. môžeš nastúpiť na PN zo zamestnania, mala by si ju už platenú z predpokladaného VZ ...

libka1
26. feb 2013

@mirka1611 tak to sa hodme pre klud rodiny a dietata na rizikove vsetky 🙄 to su nazory paneboze... a ze najviac toho zneuzivaju tie co najmenej odviedli do statneho rozpoctu to tu ani nebudem rozoberat 😝 moj gynekolog sa na tom rozculoval ze niektore este ani nemaju istotu ked k nemu pridu ze su tehotne a uz sa pytaju na rizikove len aby nemuseli robit... momentalne je to na Slovensku asi narodny sport, ze ako s prepacenim odrbat stat ... tak tu neohovorme o neprisposobivych, aj ked viem koho si myslela, pre mna je rovnako neprisposobivy aj ten kto chce ist na rizikove len kvoli tomu ze je to pohodlne 😝 a ak som dobre pochopila agika este nie je ani tehotna a uz to tu riesi, na hlavu postavene ...

libka1
26. feb 2013

@anjelicek26 niekedy s tebou nesuhlasim sa priznam 😅 ale teraz si trafila klinec po hlavicke!!! 😉

agika1982
autor
26. feb 2013

@libka1 dalsia mudra??? samozrejme.,..ale sak to je jedno.....a moja zlata,ja som poctivo robila od 18 rokov a popritom studovala takze sprepacenim vies hovno,kolko som ja odviedla....taka ako ty mi tu nebude mudrovat...poznas ma? nepoznas...tak preco hned riesit pracu a neviem co..ja mam svedomie ciste....a takisto nevies preco by som musela ist na rizikovu,a preco som bola na rizikovej...staraj sa prosim o seba...ja som sa pytala o radu nie o kritiku...a sklamem ta,tehotna som....

libka1
26. feb 2013

@agika1982 ja ta mam agika dost na haku, len som si vyjadrila svoj nazor 😉 takych ako ty su tu na Slovensku plne furiky 😀 a odvolavaju sa na to ze aj druhy to robia 😉 k tehotenstvu gratulujem a prajem aby v skutocnosti nebolo rizikove, reagovala som na uvodny prispevok, a tam si ocividne este nebola 🙂

agika1982
autor
26. feb 2013

@libka1 tak to som si vydychla..mozes vtom pokracovat ...

lucka192
2. aug 2013

Ahojte chcela by som sa spýtať. Momentálne som v 10 týždni na PN. Keby som šla na rizikové, aké sú tam podmienky. Jedná samy pri PN mám určité hodiny na vychádzky a pri rizikovom je to ako?? Ďakujem za odpoveď