Môžem ísť hneď po rodičovskej dovolenke na maródku?

dendadena
24. júl 2020

Dobrý večer.Mile žienky chcem vás poprosiť o radu.
2.9.2020 mi končí rd. a 3.2.2020 by som mala nastúpiť do práce.
Maly mi bude chodiť do škôlky na akaptaciu čo je na 2 hod s postupným predlžovaním.Chem sa spýtať že ak mi ho nemá kto potom varovať a ja nemôžem nastúpiť do práce ako mám postupovať.Mozem ísť hneď po RD na PN a keď sa adaptuje môžem ísť do práce.
Máte s tým neakey skúsenosti? Poraďte mi,dakujem

draik
24. júl 2020

Ísť môžte, ak bude dôvod na PN, zároveň s obmedzeniami s tým spojenými. Zároveň je na Vás, ako si vyhodnotíte skutočnosť, čo to bude znamenať z pohľadu názoru zamestnávateľa na Vás.

brezza
24. júl 2020

@dendadena v pripade, ze sa vracias do povodneho zamestnania, tak cerpaj dovolenku. Ci to je nova praca?

brona235
24. júl 2020

@dendadena preco ide len na 2 hodiny? Ved ho daj na cely den a zatial, ak potrebujes, si najdi nieco na dohodu popripade brigadu.

janinah
24. júl 2020

Novodoby vymysel ta adaptacia.moje dcery pred 20 rokmi sli hned na cely den a vsetci sme to prezili v pohode...a zneuzivanie PN by sa uz konecne malo v tomto state postihovat..ako si clovek moze planovat P N o pol roka? Hadam vie.ze vtedy ochorie?

brona235
24. júl 2020

@janinah uplne mi z duse hovoris... moja mama je ucitelka v ms uz 30 rokov a hovorila, ze to decko si ovela horsie zvyka pri tej adaptacii, ako ked ho tam proste das a ides prec... a o PN ani nehovorim... 🙄🤦‍♀️

martina1201
24. júl 2020

@dendadena ak správne viem tak svoj nástup do práce by si mala zamestnávateľovi oznámiť, aby s tebou rátal. Keď tak budeš robiť a máš nevyčerpanú dovolenku tak sa s ním skús dohodnúť tak, že si ju vyčerpáš v ten prvý týždeň kvôli adaptácii dieťaťa v škôlke. Ak ju nemáš skús sa dohodnúť v škôlke že pôjdete do škôlky bez adaptácie nakoľko musíš do práce nastúpiť. Alebo si skús čerpať neplatené voľno ak ti to zamestnávateľ dovolí.

mogaa
25. júl 2020

@dendadena na PN ísť samozrejme môžeš ak ťa lekár vypíše ale pochybujem že ti dá neobmedzené vychádzky....a keďže od septembra sa očakáva ďaľšie prepúšťanie , takže kontroly zo SP budú v prípadoch PN intenzívnejšie....

mogaa
25. júl 2020

@dendadena mimochodom počas prvých 10dní ťa počas PN môže kontrolovať aj zamestnávateľ a aj SP

katarinka289
25. júl 2020

@brona235
@janinah aj ja ucim a my berieme male deti od prveho dna rovno na cely den aj so spankom.Tiez je podla mna hlupost po troskach predlzovat.V skolke mojich dcer to tak robia.Nikdy som to nechapala