Dobrý večer.Mile žienky chcem vás poprosiť o radu.
2.9.2020 mi končí rd. a 3.2.2020 by som mala nastúpiť do práce.
Maly mi bude chodiť do škôlky na akaptaciu čo je na 2 hod s postupným predlžovaním.Chem sa spýtať že ak mi ho nemá kto potom varovať a ja nemôžem nastúpiť do práce ako mám postupovať.Mozem ísť hneď po RD na PN a keď sa adaptuje môžem ísť do práce.
Máte s tým neakey skúsenosti? Poraďte mi,dakujem
Novodoby vymysel ta adaptacia.moje dcery pred 20 rokmi sli hned na cely den a vsetci sme to prezili v pohode...a zneuzivanie PN by sa uz konecne malo v tomto state postihovat..ako si clovek moze planovat P N o pol roka? Hadam vie.ze vtedy ochorie?
@dendadena ak správne viem tak svoj nástup do práce by si mala zamestnávateľovi oznámiť, aby s tebou rátal. Keď tak budeš robiť a máš nevyčerpanú dovolenku tak sa s ním skús dohodnúť tak, že si ju vyčerpáš v ten prvý týždeň kvôli adaptácii dieťaťa v škôlke. Ak ju nemáš skús sa dohodnúť v škôlke že pôjdete do škôlky bez adaptácie nakoľko musíš do práce nastúpiť. Alebo si skús čerpať neplatené voľno ak ti to zamestnávateľ dovolí.
Ísť môžte, ak bude dôvod na PN, zároveň s obmedzeniami s tým spojenými. Zároveň je na Vás, ako si vyhodnotíte skutočnosť, čo to bude znamenať z pohľadu názoru zamestnávateľa na Vás.