ahojte baby nikde na stranke som nenasla odpovedena moje otazky...neviete my poradit ak byvam s rodicmi ale ja nastupujem opet na strednu skolu,mozem dostavat stipendium,alebo aj rodicovsky prispevok?v septembry my bude koncit materska a dceru davam do skolky....
ak nic nemozem dostavat tak z coho mam platit skolkuu?...dakujem za radu
miriam, ja som dostávala prídavky na mňa aj na dieťa a sociálne štipko 😉 ale bola som výške
ak si v hmotnej núdzi, tak za škôlku neplatíš (školné) a obedy sú tiež lacnejšie....
jaduska, ale v hmotnej nudzi nie je , ak byva s rodicmi, tam sa rataju aj ich prijmy 😒 teda prijem celej domacnosti, to by aj jej rodicia museli byt obaja nezamestnani 😒
miriam, skus sa ist spytat na urad prace, soc. veci a rodiny, ako vravi verulka 😉 a do skoly.....
ukana - šak práveže nevieme, to som napísala len aby vedela aj o takej možnosti
baby dakujem za rady skusim na v skole ked pojdme ...dakuem este raz
Ideš na denné? Ak áno, tak myslím, že to prospechové štipendium by mala platiť aj pre teba.
ano idm normalne zacinam 2 septembra materska my konnci v sepembry .....a este moze dostavat pridavky moja mama na mna ked budem studentom?
miriam, ked ti konci materska, tak RP prestanes dostavat. Stipendium zavisi od kazdej skoly- byvaju socialne, prospechove..no a z coho mas platit skolu? bezne SŠ su "zadarmo" cize skolne tam nie je, bezne vydavky- ak budes chodit na denne studium, tak s ao teba maju oficialne postarat rodicia( mozu poberat aj nejake prispevky). Najlepsie je ist do skoly sa poradit prip. na urda soc. veci a rodiny...