Môžem dať posielať rodičovský na číslo účtu otca?

cic33
1. feb 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať môžem rodičovský príspevok dať posielať aj na číslo účtu otca ? Ja používam banku Revolut keďže často cestujem do zahraničia ku rodičom, NEMÁM EXEKÚCIE aby som sa vyhla komentárom ako v inej diskusii. Alebo si musím založiť účet v jednej z našich bánk ? Prosím, len normálne odpovede na tému.. Vopred ďakujem normálnym žienkam za odpoveď

veronikaszabova
1. feb 2024

@cic33 ano, mozes

cic33
autor
1. feb 2024

@veronikaszabova ďakujem. Treba to nahlásiť aj na úrade že to bude posielané na účet otca alebo im to je vlastne jedno? Ďakujem

zalka
1. feb 2024

@cic33 správ si účet vo fio...je zadarmo a pre efies si potom to na revolut ak ti vyhovuje

cic33
autor
1. feb 2024

@zalka mne Revolut vyhovuje hlavne kvôli výberom v zahraničí zdarma a okamžitým platbám aj na zahraničné účty .. Uvažovala som inak nad FIO a nad TB ale vraj TB má časté uzávierky, ako to je prosím Vás s FIO a výpadkami/uzávierkami ? Ďakujem

zalka
1. feb 2024

@cic33 nepostrehla som výpadky a mam fio dlhé roky...

miroslava2710
2. feb 2024

@cic33 mozes aj na ucet otca ale ak je to tvoj jediny zdroj prijmu tak by som to urcite nerobila. Ked sa mu nieco stane tak ucet bude hned zamknuty a k peniazom sa nedostanes, to iste keby mu nahodou preplo. Takze ja by som si urcite zriadila vlastny ucet aj keby mal sluzit len na ten rodicak. Napr 365 ma ucet zadarmo