Chcem sa ešte raz opýtať včera mi skončila materská dovolenka. Kvôli zdravotným dôvodom musím ísť na PN. Môžem zároveň rodičovskej dovolenky poberať PN? Alebo si ma dať partner rodicak. Viem že mám aj ochrannú lehotu ďakujem
@alenah31 mne včera skončila materská dnes ma dali na PN kvôli zdravotným dôvodom. Len neviem či môžem mať nanu nárok... lebo môžeš ísť aj na rodicak aj nemusím ale na PN už som. Tak neviem čo spraviť aby som tu PN dostávala.
@paulafabryova PN je mozne poberat spolu s RP - jedno s druhym sa nevylucuje.
@paulafabryova ale PN - myslim tym peniaze dostavat nebudes ak nemas aktivne NP hoci ti PP trva. Pocas MD a RD je NP pozastavene-neaktivne.
@paulafabryova môžem sa prosím spýtať ako ste pochodili s tou PN? Mali ste nárok na vyplácanie PN alebo nie?
@paulafabryova a pracujes? Nestaci, aby ti pracovny pomer trval, musis mat aktivne NP cize pracovat a popri tom kludne poberat RP. Ak nie - PN byt mozes - ale bez naroku na nemocenske. A ak pracujes - ano, budes PN s narokom na nemocenske a zaroven mozes poberat RP - nic nemusis prehlasovat na partnera. A neviem co mas s OL - ta s tym nic nema - len ak konci PP.