Dobry den, chcem sa opytat, ak mam exekucne konanie v podobe zrazok zo mzdy, a po dobu 8 mesiacov mi bude zamestnavatel posielat matersku, bude mi nadalej exekutor stahovat peniaze ? alebo sa to pozastavi ? Na ucet nemam blokaciu. Ked som poberala PN-ku tak mi exekutor nestahoval.
Dakujem
ano, aj dalej vam budu strhavat peniaze.
liz_lemon:pozor nemate pravdu ak pracovala a dohodla sa so zamestnavatelom a on suhlasil tak on plati prvy pol rok matersku po pol rokuprechadza na socialku a ta jej plati 190 eur+rodinne ,no zamestnavatel moze hned odmietnut platit matersku a tym padom ide na socialku.a ano moze exekutor siahnut na peniaze ci uz od zamestnavatela alebo od socialky
A preco potom Romovia maju trestnopravnu imunitu a takisto nepodliehaju exekuciam nakolko ziju z hmotnej nudze hm? Ale mamicke na materskej zoberu aj posledne, na nu nik nepozera kolko je zostane z manzelovej vyplaty a vobec ?
Materské tiež podlieha exekúcii. Po tých 8 mesiacoch prejdeš na rodičovský príspevok 190 eur a na ten ti už siahnuť exekutor nemôže. Ale ten účet ti podla mna skôr či neskôr tiež zablokuje, takže nato tiež pozor, radšej by som si to na tvojom mieste dala posielať na iný, ktorý nie je na tvoje meno.
@froschka ale exekútora nemá prečo zaujímať, či je mamička na materskej alebo nie... exekútor je obyčajne poslené štádium, keď niekto nespláca svoje záväzky, netreba sa hnevať naňho, ale sám na seba, čo som robil, že to došlo až tak ďaleko... a nezoberie jej "aj posledné" - musí jej ponechať životné minimum...ak má pracujúceho partnera, tak na jeho peniaze sa exekúcia nevzťahuje, pokiaľ ich nepošle na jej účet.. exekútor ide najprv po peniazoch, ak žiadne nie sú, tak siahne na majetok no a počerným obyčajne nie je čo zobrať...
urcite nie , je na to zakon aj paragaf 🙂 zavolam znamej a poslem ti to v IP..mala ten isty pripad ...materska niesu peniaze zo zarobkovej cinnosti a patria matke ktora sa stara o dieta ....
znama mala ten isty pripad 🙂
...zavolaj priamo exekútorovi. S otázkou. medzi rečou sa môžeš spýtať, či je nejaká možnosť zmiernenia či odkladu🙂 Ak by si to urobila, potom daj vedieť, som zvedavá. Prejdite tým skoro a ľahko, jana
Úplne veselo, a to nielen počas MD ale aj počas rodičovskej dovolenky, pokiaľ viem
ja som dnes zistila ze mi exek.zmraszil ucet. dnes 13. ked som cakala rodicovsky prispevok 226e som v minuse skoro 400 na ucte, no zajtra az mozem volat exektorovi....ale neviem co mu mamm povedat, jeho asi nezaujima ze mam 1,5 rocne dieta....a najlepsie je ze ani netusim zaco mam exek. ked mi ziadna obalka neprisla...toto je pre mna na nervy teraz
zamestnavatel ti materske vyplacat urcite nebude, vyplaca ho socialna poistovna
ak ides na MD, tak je tvoj zamestnavatel povinny o tom informovat exekutora, a ten potom kontaktuje prislusnu pobocku socialnej poistovne
materske tiez podlieha exekucii