Môže poberať rodičovský príspevok na druhé dieťa manžel?

barbara088
8. máj 2013

dobre den.chcem sa spytat ci nemate niekto skusenost....moja dcerka ma 2 roky a som tehotna v decembri mame termin...zistila som ze nemozem poberat dva prispevky....cize dve deti ale peniaze iba jedny....v podmienkach o poberani je napisane ze iba jedna opravnena osoba moze poberat jeden prispevok...a prispevok moze poberat aj manzel....
Takze hypoteticky bolo by mozne ak by som ja poberala prispevok na dcerku a manzel po porode poziadal o rodicovsky prispevok na babetko....mate skusenost...

janka9898
8. máj 2013

neviem ci sa to takto da viem e rodicak moze poberat bud Matka alebo otec ak je mu zverene dieta do opaterytakze sa to asineda
a kazda co ma dve detima len jeden rodicak bohuzial
ja som do decembra mala na starsieho i ked uz som mala druhe dieta akedmi skoncil prvy naskocila som hned na druhy i ked maly uzmalpol roka no co nase slovensko co viac chceme

zivika
8. máj 2013

Podmienky treba citat do konca 😉 Ak je v rodine viac detí mladších ako tri roky, patrí pri starostlivosti o tieto deti rodičovský príspevok len jednému z rodičov, a to rodičovi určenému podľa ich dohody...

mima4
8. máj 2013

neda sa to, prispevok je socialna davka pre rodica, ktory je doma a stara sa o dieta, deti bez ohladu na ich pocet... bonusom od statu (zatial) je to, ze rodic si moze aj popri tejto davke zarabat.

andrejka1974
8. máj 2013

neda sa to , len jeden je to tak a ta co ma dvojicky tiez bere len jeden o nieco vyssi , ale tiez to nema dvakrat, ☹ ☹ ☹

gapa
9. máj 2013

nepíšeš, či budeš poberať materské, alebo nie. Ak by si poberala, tak môžeš určitú krátku dobu (cca 3 mesiace) poberať popri materskom aj príspevok na starostlivost o staršie dieťa (vid téma o Záhadnom jednorázovom príspevku na dieťa), popri RP ho poberať nemôžeš. Ale poberať RP môže len jeden z rodiny, aj ked máš dve deti do 3rokov.