Ahojte, dievcata nemylim sa ked viem ze ak porodim idem na matersku po jej skonceni by som sla do prace a moze na matersku nastupit priatel? On ju skonci a ja nastupim na rodicovsku do troch rokov dietata? Manzelia niesme. Dakujem
@ukulela aha som nevedela ze to hocikedy moze nastupit do troch rokov dietata, to je fakt menej komplikovane aj kvoli mojej práci...dakujem a este otazocka zalezi na priatelovom zamestnani? Je vojak
@nikuska25rv tak potom bacha - vojaci neviem, ci mozu ist na matersku - minule to tu baby rozoberali, ze vojaci a policajti to maju uplne inac. a mam niekde v pamati, ze nemozu - ale nie som si ista ... to nech sa on informuje
@nikuska25rv už se to tu řešilo opakovaně a vojáci, policisti a hasiči nemůžou jít na mateřskou, zjisti si to at máš přesné info
Dakujem Vam za odpovede 🙂
otec dietata moze ist na "matersku" - vycerpat ju moze do troch rokov dietata. takze napr ty mozes z materskej ostat na rodicaku a on moze ist na matersku, ked bude mat male 2 a pol roka do troch rokov .... menej komplikovane, ako ked by si ty z prace nastupovala opat na rodicak. okrem toho neviem, ako by to v tom pripade, ked by si z prace vlastne druhy krat odchadzala - bolo s povinnostou zamestnabatela drzat ti miesto - to si zisti. teda pokial chces po vycerpani jeho materskej ostat na rodicaku doma ... lebo ten mozes poberat aj popri robote do troch rokov dietata.