Môže po mojej materskej nastúpiť na materskú otec?

nikuska25rv
27. jan 2017

Ahojte, dievcata nemylim sa ked viem ze ak porodim idem na matersku po jej skonceni by som sla do prace a moze na matersku nastupit priatel? On ju skonci a ja nastupim na rodicovsku do troch rokov dietata? Manzelia niesme. Dakujem

ukulela
27. jan 2017

otec dietata moze ist na "matersku" - vycerpat ju moze do troch rokov dietata. takze napr ty mozes z materskej ostat na rodicaku a on moze ist na matersku, ked bude mat male 2 a pol roka do troch rokov .... menej komplikovane, ako ked by si ty z prace nastupovala opat na rodicak. okrem toho neviem, ako by to v tom pripade, ked by si z prace vlastne druhy krat odchadzala - bolo s povinnostou zamestnabatela drzat ti miesto - to si zisti. teda pokial chces po vycerpani jeho materskej ostat na rodicaku doma ... lebo ten mozes poberat aj popri robote do troch rokov dietata.

nikuska25rv
autor
27. jan 2017

@ukulela aha som nevedela ze to hocikedy moze nastupit do troch rokov dietata, to je fakt menej komplikovane aj kvoli mojej práci...dakujem a este otazocka zalezi na priatelovom zamestnani? Je vojak

ukulela
27. jan 2017

@nikuska25rv tak potom bacha - vojaci neviem, ci mozu ist na matersku - minule to tu baby rozoberali, ze vojaci a policajti to maju uplne inac. a mam niekde v pamati, ze nemozu - ale nie som si ista ... to nech sa on informuje

katriona1
27. jan 2017

@nikuska25rv už se to tu řešilo opakovaně a vojáci, policisti a hasiči nemůžou jít na mateřskou, zjisti si to at máš přesné info

nikuska25rv
autor
28. jan 2017

Dakujem Vam za odpovede 🙂