Dobry den,
moze mi urad zobrat resp.siahnut na davky ked som v hmotnej nudzi? Ide o to, ze exekutor zacal po troch rokoch konecne vymahat vyzivne, ktore otec vobec neplati. Kedze neplati poberam nahradne vyzivne, to je vo vyske 40 eur mesacne. Za obdobie poberania NV mi urad doteraz vyplatil cca. 1400 eur. Som v hmotnej nudzi, dostavam 77,20 eur mesacne plus pridavok na dieta. Nemam ani zivotne minimum. Viem, ze uradu musim vyplatene nahrane vyzivne vratit no bojim sa, ze mi zoberu vsetky peniaze. Posledne ked otec zaplatil logicky som tych 40 eur vratila no dalsich 40 eur mi odpocitali z davky v hm.nudzi co je spolu 80 eur, 40 eur navyse. Teraz ked zacnu chodit zrazky od exekutora bojim sa, ze urad mi zoberie vsetky peniaze. Maju na to pravo? Nemam z coho zit. Do skolky syn nastupuje az 05.09. ale iba na 2 mesiace na diagnosticky pobyt na 4 hodiny denne. Takto sa nebudem moct ani zamestnat kedze cesta zo a do skolky trva min. 45 minut. Ani praca na dohodu 20 hod tyzdenne neprichadza do uvahy. Som na dieta sama, nema mi ho kto postrazit.
Ahoj, myslím že na toto by si sa mala ísť informovať priamo na úrad sociálnych vecí, resp. na úrad práce. Verím, že ti to tam vysvetlia ako to funguje. Ale ja osobne som toho názoru, že keďže nemáš ani životné minimum, tak ti nemôžu siahnuť na tie dávky. A bolo by dobré sa opýtať, aké máš možnosti. V tvojej situácii by sa možno dalo ešte niečo....mrzí ma, že si v takej situácii. Nemáš nikoho z rodiny, kto by ti pomohol?
@ekobaba Ďakujem. Keby mi mal kto pomoct bolo by fajn. Nebyť rodičov bola by som neviem kde. Majú dosť vlastných problémov a nezvladaju živiť ešte aj mňa zo synom. Skúsim si podať na mestskom úrade ziadost o jednorazovú dávku v hmotnej núdzi ale neviem či mi ju dajú. Čo som sa pýtala na úrade práce tak tam nemám nárok na žiadnu inú dávku.
@lilly0812 ohladne davok nepomozem,ale preco musis nahradne vyzivne co ti vyplatili vratit?
@lilly0812 napíš mi do súkromnej správy, ak by si potrebovala niečo konkrétne pre syna, napr. oblečenie, obuv, veľkosť a pod. Alebo nejaké najnutnejšie veci...chcela by som ti nejako pomôcť. Aspoň trošku, ak by sa dalo ak sa nenahnevaš...Držím palce. Objímaj svojho synčeka čo najviac, raz sa ti tvoja láska vráti späť. On je to najlepšie, čo ťa mohlo v živote postretnúť.
@titkovamiriam funguje to tak, ze ked otec neplatí matka ak požiada dostáva nahradne vyzivne. Ak po čase pošle otec nejaké peniaze úrad si ich vypýta spat. Mne neplatí vyše ako 3 roky nejakých 5 krát poslal aj to mi úrad zobral lebo vsak my sme vám vyplatili nahradne ale nikto nerieši dlh od roku 2011
@lilly0812 tak to mas uplne blbe,lebo ja som roky dostavala nahradne a s chlapom to riesil exekutor,sud,policia statu vracal co stat daval mne,ani raz mi to neprerušili ale je pravda ze on ich mne nikdy neposlal...dlh ostal nehorazny,ale to nahradne pomohlo ☹
@titkovamiriam sa mi zda len rozdiel, ze exekutor daval peniaze priamo uradu a nie Tebe. To je jedno a to iste akoby ich daval Tebe a Ty by si vracala uradu
Nikto nič? Vážne nemá nikto skúsenosť?