Môže mi počas materskej zamestnávateľ ešte vyplácať plat?

vivianaba
5. feb 2016

Koncom marca nastupujem na materskú, termín pôrodu až v máji, som riadne zamestnaná na TPP. Keďže pracujem na projektoch budem ich v apríli ešte dokončovať. Z projektov mám nárok ešte na plat, ale neviem či môžem dostávať plat súčasne s materskou. Plat z projektov musí byť vyplatený podľa rozpočtových pravidiel v tom mesiaci kedy bola práca odrobená a v každom prípade ešte počas trvania projektu (takže to nemôžem odsúvať až po materskej). Najradšej by som išla na MD až tesne pred pôrodom, ale podľa mojich informácií to slovenská legislatíva neumožňuje a na MD musím nastúpiť 6 týždňov pred termínom pôrodu. Viete mi poradiť ako toto riešiť aby som neprišla o plat na ktorý mám nárok? Ďakujem za odpovede!

nedielka
5. feb 2016

Samozrejme, že o plat neprídeš! Nárok na materské máš zo zákona,ak splnas podmienky. Popri MD mozes este pracovat na TPP, zivnost,dohodou...a pravdaze mozes dostavat plat! 🙂 Jedno nevylucuje druhe 😉

miskamuska1984
6. feb 2016

Nemozes dostavat aj materske aj mzdu z TPP z ktorej dostavas matersku. Jediny sposob ako to obist je uzavriet so zamestnavatelom inu zmluvu, napr. dohodu.

Druha moznost je ze nastupis na matersku neskor, Ja som to tak urobila tiez - materske sa ti bude ale v tom pripade kratit o dobu o ktoru ides neskor a ak nahodou porodis skor tak aj o tu dobu sa ti bude kratit - podmienky najdes na stranke socialnej poistevne.

evittam
6. feb 2016

@vivianaba Presne ako píše @miskamuska1984
@nedielka - áno môžeš pracovať ale nie na zmluvu, z ktorej si na MD!

nela6
6. feb 2016

@nedielka nie je to tak, ze ak beres plat tak MD musis vratit? neplati to nahodou len pri rodicovskej dovolenke, nie materskej?