V manzelovej praci sa chystaju prepustat a mame 2deti do 3 rokov. Ja som na rodicovskej so starsou dcerou, na mladsou 2mesacnu nepoberame matersku ani rodicak. Ak by ho nahodou prepustili. Mohol by nastupit na matersku s mladsou dcerou on? Da sa nastupit na matersku aj ked by uz vedel ze je prepusteny? Alebo sa to da len kym ste zamestnany?
Najkor nech ide na matersku a po jej skonceni ak ma narok na nezamestnanecke, tak hned nech cerpa to. Na nezamestnanecke sa da prihlasit do roka od skoncenia prace. Materska rok netrva, tak to este stihne. Rodicak nech sa potom prehodi na vas. Vy mozte ist pracovat.
@alenkaorava na podporu môže nastúpiť do 2 rokov, nie do roka, to je chybná info od teba
@hruska91 manžel môže nastúpiť na materskú, ak spĺňa podmienku 270 dní nemocenského za 2 roky.......môže nastúpiť aj po ukončení pracovného pomeru, je tam ochranná lehota 7 dní!......ak manžel nastúpi na materskú, tak ti rodičovský poberať nemôžeš........
Dakujem, a ak by ho vyhodili staci ak povie v praci ze nastupuje na matersku? Ak je ochranna doba 7dni, stiheme to za 7 dni vybaviť? Alebo staci to povedat a poziadat o nastup...neviem ako flho trva to vybavovanie
najneskôr do 7 dní od skončenia pracovného pomeru (v ochrannej lehote)