Môže má partner donútiť ukončiť rodičovskú, aby mohol ísť na materskú?

nunu0406
17. dec 2024

Zdravim, partner chce ísť na MD ale ja s tým nesúhlasím. Môže mi svojou žiadosťou o MD prerušiť moju RD? Čo sa stane ak to v práci nahlási? Môže takto konať bez toho aby som s tým súhlasila?

pribinak
17. dec 2024

Nie, nemôže

nunu0406
autor
17. dec 2024

@pribinak takže potrebuje nejaké tlačivo o ukončení mojej RD pri vybavovaní MD?

zuzinka888
17. dec 2024

Matersku mu schvalia iba vtedy ak ty ukoncis Rd. Inak mu MD zamietnu. Preco nechces aby isiel?? Ty mozes byt doma a platit si zdravotku. Ak manzel dobre zarobi oplati sa.

adryanka66
17. dec 2024

my by sme to praveze takto chceli riesit, ak by sa to podarilo vsetko do buducna.

pribinak
17. dec 2024

@nunu0406 tlačivo….ty musíš ukončiť rodičovskú dovolenku, aby on mohol nastúpiť na materskú. A to bez tvojho dobrovoľného podpisu nepojde

nunu0406
autor
17. dec 2024

@zuzinka888 nechcem aby šiel lebo vidím že s ním čas nechce tráviť, nebaví ho hrať sa s ním a celkovo venovať sa mu, taktiež pri ňom rýchlo stráca nervy, kričí naňho a otvorene hovorí o Tom ako ho bude biť akože "výchovne" a ja sa bojím že to bude mať na malého zlý vplyv v takomto veku. Dokonca padlo aj že ho strčí do súkromnej materskej. Proste on MD vníma ako fakt dovolenku aby nemusel do práce a chodili mu peniaze na účet ale nie ako starostlivost celodennú o dieťa. Partner zarobí dobre ale on berie že sú to jeho peniaze a aj preto chce aby som sa vrátila do práce nech mu znovu platím "nájomné" keďže zo 473 eur som ho musela uprosit nech mi "neúčtuje" za bývanie aby som mala na stravu plienky atď...

markaterka
17. dec 2024

@nunu0406 s takýmto partnerom by som neuvažovala o budúcnosti. To čo je za debila?

zuzinka888
17. dec 2024

To mi je luto. Rozmyslaj ci by vam inde nebolo lepsie. Vies o tom ze si mozes ziadat vyzivne aj ked spolu zijete?? Riesila by som to este teraz .

andrejka1974
17. dec 2024

@nunu0406 a to z čoho žiješ teraz on vôbec platí teraz účty takýto chlapi sú fakt nenormálny toto ja nikdy nepochopím

nunu0406
autor
17. dec 2024

@markaterka no bohužiaľ takto sa prejavil až keď bol malý na svete

pribinak
17. dec 2024

@nunu0406 bože to je debil. Prečo si s ním?

nunu0406
autor
17. dec 2024

@zuzinka888 no to by nás vyhodil z domu najskôr keby som to takto riesila

martinka13
17. dec 2024

Pane Bože to je čo za debila? Pevné nervy prajem.

nunu0406
autor
17. dec 2024

@andrejka1974 on platí bývanie a dal mi stravnu kartu keďže mu varím každý deň ako príspevok na stravu

liv1
17. dec 2024

@nunu0406 nemoze vas vyhodit z domu, tym ze mate dieta ak tam mate trvaly pobyt a neviem ci este nejake ine podmienky, vyhodit vas nemoze. Ale peklo zo zivota robit moze. Postav sa na svoje nohy a chod prec od takeho magora. Odkladaj tajne kazdy cent

markaterka
17. dec 2024

@nunu0406 tak mu urob službu a odíď z toho domu dobrovoľne ty. Veď z tohto chlapa nemáš nič. Výchova dieťaťa-nula bodov, partnerský život - nula bodov, peniaze - nula bodov. Na čo ti je. Ak máš kde, tak choď od neho. Ver, že lepšie to nikdy nebude.

nunu0406
autor
17. dec 2024

@pribinak úprimne sama seba sa to niekedy pýtam asi len kvôli spomienkam a možno verím že sa veci zmenia keď budeme obaja pracovať..neviem

nunu0406
autor
17. dec 2024

@liv1 mne tu nepovolil trvalý pobyt takže mňa môže

paty277
17. dec 2024

@nunu0406 nezmenia, bohužiaľ, je to idiot a teba ľutujem. Žiť s takým debilom musí byť vyhrá v lotérii 🤦🏼‍♀️ nemôžeš odísť k rodičom? Toto bude len horsie časom. Dieťa pôjde do škôlky, ty do práce a začnú OČR kedy je tiež výrazne zmena vo výplate, ako mu potom vysvetlíš, že síce pracuješ ale peniaze nemáš ?

nunu0406
autor
17. dec 2024

@markaterka asi máš pravdu aj keď som vždy myslela že bude lepšie keď bude mať syn mužský vzor len asi nie takýto

liv1
17. dec 2024

@nunu0406 syn sa vam asi pritrafil vsak

nunu0406
autor
17. dec 2024

@paty277 áno môžem odísť k máme ale s tým že by som musela zmeniť fakt dobrú prácu keďže môj partner je aj mojim vedúcim na oddelení kde pracujem

liv1
17. dec 2024

@nunu0406 myslim, ze i tak ta ako matku dietata vyhodit nemoze…

markaterka
17. dec 2024

@nunu0406 určite nie. Ešte si mladá, môžeš si nájsť partnera, ktorý ti nebude vydeľovať peniaze, ktorý nebude dieťa vychovávať bitkou. Tento "otec" neukáže svojmu synovi práve hodnoty chlapa. A nemaj falošné ilúzie,že sa všetko zmení, keď pôjdeš do práce. Nezmení.

nunu0406
autor
17. dec 2024

@liv1 áno, neplánovali sme zakladať rodinu ale pre mňa je to to najlepšie čo sa mi mohlo stať

svetlonos
17. dec 2024

@nunu0406
od tohoto debila sa prac kade lahsie! Dieta do osobnej tvojej starostlivosti a kretena nahlásiť na patričný úrad! Odid, ser na spomienky a nie nebude lepšie keď pôjdeš do roboty! Len horšie!
Ja nevravím ze momentálne plaváreň s muzom na duhe s jednorozcami, tiez si skočíme do úsmevu.
Ale toto??
Véd to už je priame vyhrážanie a ohrozenie dietata. Ty si už kolkokrat od neho dostala??
Vy nie ste rodina, nemáš čo udržiavať. On poskytol akurát svoj biomaterial. To nie je otec ale hovädo!
Takýchto by mali posielať do riti na Sibír robiť! Nech sa soamätaju!
Čokoľvek budeš robiť sama bude ti lepšie ako s takýmto kútom!

zuzinka888
17. dec 2024

Uvedom sa co sa stane ked mu tu matersku neschvalia??? Fakt si myslis ze sa uvedomi a bude z neho MUŽ/OTEC ktory sa zacne starat ukazkovo??? Prepac ale take zazraky sa nedeju ani na vianoce. Porozpravaj sa s mamkou- daj ziadost o vyzivne a jeho posli do prdele. Bude ti vam lepsie. A pracu si najdes aj inde aj normalneho priatela.

kristinapetronela
17. dec 2024

Skôr rozmýšľaj ako budeš fungovať ako slobodná matka .

kaktusik007
17. dec 2024

@nunu0406 hlavu hore dievca... to das, neboj sa. Hlavne fakt prec od neho, toto je magor -- a to, co predvadza, je ekonomicke tyranie. Takze pekne na sud navrh o zverenie maleho do starostlivosti, navrh na urcenie vyzivneho dietata a teba (asi nevydatej matke do 2 rokov veku dietata - kedze pises ze je to partner, nie manzel). A to ze je tvojim veducim??? je ta firma jeho? ak nie, tak by ma to absolutne netrapilo -- ak firma je jeho, bola by to komplikacia, ale napr. kamoska robi u ex uz fakt dlhe roky a zarobi dobre -- lebo aj on pochopil ze sa mu stara o dieta a potrebuje zarobit, a nie jej robit zle.

nunu0406
autor
17. dec 2024

@markaterka
@svetlonos bože keď ste mi to tu tak napísali do plaču mi je až z toho a asi máte naozaj pravdu lepšie nebude a nie je to dobrý vzor pre malého