Ahojte, viem je tu už veľa diskusií na túto tému ale veľa sa menilo. Mne nárok na materskú nevzniká a malá sa ma narodiť 2.4.2020. Manžel je zamestnanec a rozmýšľame či by nešiel on miesto mňa. Ake sú podmienky aby mohol nastúpiť a mohol byť na materskej. Ja budem na UPSVaR a on normálne chodiť do práce. ďakujem veľmi pekne
precitaj si toto aspon ako uvod:
http://relia.sk/Article.aspx?ID=256
do prace vsak normalne chodit asi nebude, lebo socialna poistovna teraz kontroluje, aky ma otec uvazok, a ked ma plny, tak to zamietaju.
aha, takže musí byť doma. Tak to je asi problém lebo on robí na tyzdnovkach🤔 ale prečítam si aj tu tému od deedol
@ivuka na rovnaku zmluvu pracovat nemoze.
A ak na novu zmluvu bude stale chodit na tyzdnovky, tak rataj so 100%nym zamietnutim.
Ak chcete takto vydr*bať do systémom, tak to ani neskúšajte, lebo na 99.9999% vám to zamietnu. Manžel nemôže robiť na pôvodnú zmluvu, ak aj dostane inú ale bude tam robiť stále, sp to vyhodnotí ako podozrivé a do práce mu pošlú kontrolu z inšpektorátu práce, to by zamestnávateľa určite potešilo. Ak by reálne ostal doma sa starať o dieťa, nech sa páči.
on bude mat novu zmluvu a zas nechodí každý týždeň len občas sa mu pritrafí, že ide od pondelka do piatku cca hodinku a stvrt od bydliska cestuje
bola som na prednáške p. Mihála práve ohladne tejto témy. Už to takto nefunguje a sociálna poisťovňa velmi dobre kontroluje od minulého roka, či otec na materskej pracuje. Urcite nemoze pracovat na povodnu zmluvu a mat plat ako pred materskou. Dovodom je, ze pocas materskej sa ma intenzivne starat o dieta. Ako sa o neho moze starat ked je v praci? SOcialna poistovna toto zacala vo velkom zamietat. Moze pracovat na znizeny uvazok , ale na cely nie. toto bol vysledok tej prednasky. Ako mozno niekde este schvalia niekomu, ale povacsine uz nie.
tak teraz neviem keďže jednému to schválili aj keď ma tpp a druhá píše, že len na dohodu
možno ako sa podarí
moze byt aj tpp, ale nie 100% uvazok - teda aspon pokial ja viem. aj mihal odporuca dat si napr. polovicny do zmluvy.
-270 dní nemocenského poistenia
-v deň nástupu na materskú, musí mať aktívne nemocenské poistenie alebo byť v ochrannej lehote
-ani jeden z rodičov v čase podania žiadosti, nepoberá rodičovský príspevok
-tiez budete musieť vyplniť papier, že otec preberá dieťa do svojej starostlivosti