Ahojte potrebujem s niečím poradiť máme syna ma dva roky aj tri mesiace onedlho sa nám narodí ďalšie a takto muž bol na materskej s naším synom bral materskú asi pol roka a potom prešiel na rodičak popri Tom pracoval ja som bola doma s naším synom no a vlastne mladšie dieťa sa narodí ešte keď starší nebude mať tri roky môže ísť muž znovu na materskú s mladším dieťaťom a ja by som ešte poberala rodičovský na staršieho syna ?
Nie, nemoze muz poberat materskú a ty rodicak na druhe dieta
@margaretka_ čiže nie ? Tu je to napísané ale opačne
@leji nie, moze sa iba sucasne materska jeden rodic na jedno dieta a druhy na druhe. Materska a rodicak nie. Aspoň ja mam take info
@margaretka_ aha no neviem asi by bolo najlepšie sa ísť informovať na úrad alebo na sociálnu
Usetri si navstevu, je to tak ako baby pisu, neda sa poberat zaroven materska aj rodicak. Neviem, kde si nasla ten print screen, asi na nejakom fore, ale jednoducho sa to na 100% neda. Daju sa poberat naraz dve materske na dve rozne deti, ale materska a rodicak nie.
@leji Nie, do jednej rodiny nemôže ísť RP spolu s marerskou.
Nárok na rodičovský príspevok nevzniká ani jednej oprávnenej osobe, ak aspoň jedna z nich má nárok na materské alebo má nárok na obdobnú dávku ako materské v členskom štáte a suma materského alebo obdobnej dávky ako materské v členskom štáte za celý kalendárny mesiac je vyššia ako suma rodičovského príspevku podľa § 4 ods. 1 a 2 alebo § 4 ods. 3
@leji Pouzivaj bodky a ciarky prosim ta 🙏