Môže ísť muž na reťazovú materskú ?

10. nov 2019

Ahojte, môže ist muž na reťazovú matersku, ak má splnenú podmienku 270 dni NP, ktoré je aktívne? že by išiel najprv s prvým dietatom, ktoré má dva roky a keď skončí matersku tak hneď z prvej materskej prejst na materske s druhym? či u mužov je to inak a musí zase niečo odpracovat? Pripadne medzi dvoma materskými obnoviť NP nástupom do prace na par dni? U muza od januára prechádzajú na 70% pracovný čas so zníženou mzdou, takze mu na HR odporučili radšej ist na materske a preckat toto obdobie skracovania pracovného fondu, ktoré nikto nevie, koľko mesiacov bude trvať, ale kvôli nižším zákazkám je pravdepodobne, že daný stav bude trvať aj viac ako polroka. Dakujem😊

sara07
10. nov 2019

skusila by som sa spýtat p, Mihála ten ako v tomto je dost odbornik

evittam
10. nov 2019

Ano samozrejme že môže.
@sara07 Pan Mihal je fakt "odborník". Skasne ta cca 60Eur a este aj zle poradí.

sara07
10. nov 2019

@evittam neviem mne poradil zdarma a dobre

evittam
10. nov 2019

@sara07 Tak to muselo byt pekne davno. Alebo si mala šťastie.

sara07
10. nov 2019

@evittam 3 roky do zadu

evittam
10. nov 2019

@sara07 No ved ako pisem. A to si mu písala oficiálne mail? Ci si si ho len odchytila na nejakom skoleni? Lebo ak to druhé tak to este ano.
Proste Mihál najskor po.ral co mohol a potom zacal na tom este aj zarábat.😁😉 Ale to si vela ľudí nepamätá a budú ho "velebit" ako pomaha mamičkám a oteckom.

sara07
10. nov 2019

@evittam to ako fakt ti odpíše že naval 60 ečiek a potom ti odpišem, na fb mi odpovedal

evittam
10. nov 2019

@sara07 Neviem ci napíše "naval". Ale ano nechava si platiť za rady ako bonus ti mozno posle svoju super knihu...
Viac žien tu pisalo,ze ma spoplatnené svoje rady.

jozefmihal
10. nov 2019

evittam pre Vaše info. V tomto roku mam za sebou temer 90 a pred sebou ešte 5 prednášok o materskej, ktoré robím po celej SR zadarmo. V tomto roku tak využilo možnosť získať radu približne 3000 ľudí, ktorí boli na prednáškach. Zadarmo. Prednášky propagujem na svojom FB Daňové a odvodove tipy. Kto nemôže prísť osobne, má možnosť zaplatiť si rady na webe na mojej stránke www.relia.sk za 100 eur plus DPH.

evittam
11. nov 2019

@jozefmihal Ďakujem za info. Nepotrebujem Vase rady. Pekny den.