ahojte, chcela by som sa informovat, ci nemate niekto skusenost, mam 25 mesacnu dceru v septembri bude mat 2 a pol roka, moze ist manzel na matersku pokial nedovrsi 3 roky? nakolko ja sa vraciam naspat do prace a popripade sucasne ako by bol manzel na materskej ci by mohla chodit do.sukromnych jasli alebo skolky? dakujem
@sorciera24 dakujem. a prosim nevies mi poradit? tam sa uz na jasle neposkytuje prispevok od statu? tak ako by to bolo v pripade kebyze idem do prace, muz zostava v praci taktiez , a mne zoberu rodicak a daju prispevok 270e na jasle..
Rodicak mozes poberat aj ked chodis do prace, prispevok na jasle dostanes, ale moze byt nizsi ako 270 eur (to je maxilna vyska) a dieta musi naozaj chodit do jasli. Ak budes mat príspevok na jasle, nebudes mat rodicak.
@ajka0207 ja nebudem mat rodicak kedze idem do prace. Manzel bude poberat matersku.
@nikolenka29 aha, tak ked ma manzel matersku, tak ty nemas rodicak. Ja som to myslela tak, ze ak by ste obaja pracovali, tak na rodicak narok mas.
@nikolenka29 nie je mozny subeh dvoch davok - materska a rodicak/prispevok. Ale manzel moze popri md pracovat bud inde alebo aj u toho isteho zam.ale na inu zmluvu a na inej pozicii. Treba si spocitat, co sa oplati viac.. pozri aj podobne temy tu.
ano, vsetko, co pises, je mozne