Dobrý deň ja poberam rodičovský príspevok a muž pracuje čakáme ďalšie dieťa dá sa to ze muž môže byť na materské a ja na rodičovskom príspevku ďakujem
Nie
Po novom asi áno keď majú obe deti do 3rokov
@zabka1987 to sa tyka len ak by obaja mali narok na materske
@jolly2 mozete byt subezne ty s jednym na materskej a otec s druhym na rodicovskej (“otcovskej materskej”).
Zatial sa to da takto, ak to nezmenia.
Ďakujem za odpoveďe
@palla12 ved ak sa "nahlásil na materskú", teda požiadal si o materské ku 13.6. tak musel k tomu doložiť aj to, že si si dala odňať poberanie RP. To od vás na SP nepýtali?
@dopolbokaodrata no pýtali ale rozhodnutie mi prišlo až teraz ale je v ňom napísané že som požiadala o odňatie 12.6.
@palla12 no a problem je kde potom?
@dopolbokaodrata už nikde 🙂 len na úrade práce mi stále tvrdili že to nepôjde takto že s tým býva problém a ze si to mam pozastaviť rodičak ku koncu mesiaca
@palla12 no určite sa nedá ani po novom brať rodičovský príspevok a materská súbežne ,po novom zmenili vlastne iba to že rodičia môžu byť na materskej spolu ,viem že špekuľujú vlastne iba v tom napíšem príklad: že keď ide manžel na materskú 2.marca a ty si das ukoncenie rodicaku k 1.marcu tak rodicovsky prispevok dostanes este aj za marec lebo tam ti staci jeden den v mesiaci aby si mala narok na rodicak a viem ze toto chcu podchytit ale neviem si predstavit ako ...inac stym urcite nemozu mat problemy...
nie