Mamicky, chcem sa opytat moze dcerka (2.5 roka) chodit do skolky ? Som na rodicovskej dovolenke a este nemam pracu nakolko mi skoncila pred materskou zmluva, cize moze byt mala v skolke a ja doma nadalej na rodicovskej dovolenke?
Zobrali ju uz teraz do skolky 3 roky ma az v marci...len ci ju tam mozem dat aj na cely den a ostat aj nadalej na rodicovskej dovolenke...
Dobrý. Keby dám malú 2 ročnú do škôlky súkromnej. A platím si škôlku sama. Ja pôjdem do prace tak o rodičak nepridem, je tak. Keby ju dám do škôlky a ja do prace. Úrad by mi platil škôlku tak rodičak mi vezmu ze?
@milagros74 urad skolku urcite platit nebude
Môj malý má teraz viac ako 3,5 roka a do škôlky začal chodiť od 2,5 roka - bola som doma a rodičovský som poberala do jeho troch rokov.... len na sociálku treba nahlásiť po troch rokoch dieťaťa kvôli poberaniu prídavkov - kto sa stará o dieťa a kde sa nachádza
pokial ide dieta do skolky myslim tym verejnu skolku tak sa krati prispevok na nejakych cca 80e sa mi zda nie? ked je v sukromnej alebo v jaslickach tam je strop 280e do tej vysky skolku preplaca alebo teda jasle.
Baby, ak som doma s mladším synom a ten starší chodí do škôlky treba nahlásiť na sociálku že chodí do škôlky? Či nie keď som teda doma na rodičovskom s mladším.
Ak mal starší viac ako tri roky - tak treba hlásiť sociálke kvôli prídavku na dieťa, mne takto zastavili vyplácanie prídavkov, prišli na to po nejakých 4 mesiacoch odkedy mal malý 3 roky, po nahlásení, (to jest také tlačivo čo dajú vypísať na úrade) mi prídavky všetky spätne vyplatili ......tiež som to nevedela
ja som na tlačive tiež uvádzala že je doma, a aj napriek tomu som ho musela podať...takto mi to vysvetľovala uradnička pri okienku na socialke...ktovie, či sa to musí všade...
@majusqa77 nerobia to automaticky po nahlaseni toho ze je dieta v skolke? lebo teda starsi isiel od 2rokov do skolky a to som nahlasovala a potom sa mi zda ze to automaticky menili ale uz si to poriadne nepamatam. pravdou je ze teraz ked je mala v jasliach a od dec.by mohla byt v skolke tak by som nerada prisla o ten rozdiel ak to nieje nutne teda medzi tych 215e ci kolko je to a tych 70
@vimiseta
@salome51 na socialke sa nic nenahlasuje. hlavne nie o tom ked je dieta od dovrsenia 3r. Socialka pridavky nevyplaca.
Toto sa riesi na Urade prace, socialnych veci a rodiny (UPSVaR), ten aj tieto prispevky vyplaca (rodicovsky, pridavky, "prispevok na skolku").
nahlasovat kde je dieta od 3r. nemusia len ti, ktorym bola uznana platena rodocovska dov. do 6 rokov zo zdravotnych dovodov, a ti ktore su na materskej dovolenke (pozor MATERSKEJ nie rodicovskej) s mladsim surodencom.
@kacenka396 ano, moze chodit do skolky aj na cely den a ty mozes byt doma a budes do jej dovrsenia 3r poberat rodicovsky prispevok. Tj v aprili dostanes posledny RP za marec.
ak po datume malej 3 narodenin nadalej ostanes doma - na neplatenej rodicovskej, moze mala chodit do skolky uz len a iba na pol dna, tj na 4 hodiny, inak ti stat nebude platit zdravotne odvody. Ak by si ju chcela nechat cely den, musis si to poriesit ako samoplatca, co cini vyse 60e mesacne.
Ak sa ti podari praca, je to bezprednetne, a klasika na cely den.
Ak pracu mat nebudes, mozes sa ist nahlasit na UPSVaR ako uchadzac o zamestnanie (UoZ), vtedy ti stat bude platit zdravotne z titutlu UoZ, a nikto nebude riesit ci mas alebo nemas dieta, ci je alebo nie je v skole a kolko tam je, cize moze byt na cely den
@elanor dakujem za celkove vysvetlenie 🙂 mala som v tom mierny chaos tak radsej prezistujem. Pekny den prajem
@kacenka396 a preco by nemohla? Ved ak vam ju v 3 rokoch zoberu, tak nevidim problem.