Minulý mesiac rodičovský 370€, tento len 270€.

verte
16. mar 2020

Ahoj vie mi niekto poradiť? Minuly mesiac som dostala posledný rodicovsky S mladšou do 3r 370€, teraz som na predĺžením rodičovskom so starším 5rocnym a dostala som len 270€. Je to ok? Narok na materské som mala pri oboch deťoch. 🤷‍♀️

veronikaszabova
16. mar 2020

@verte na 5rocneho si poberala MP? Ak ano, mas narok na 370€. Napis mail na SP, nakolko osobne asi teraz nic nevybavis :(

verte
autor
16. mar 2020

@veronikaszabova áno poberala a myslíš že mám písať na sp alebo úrad prace?

veronikaszabova
16. mar 2020

@verte par don. Ano, UPSVAR.

verte
autor
16. mar 2020

@veronikaszabova ďakujem krasne ❤️

verte
autor
16. mar 2020

@verte len či tam niekto bude 🙈

kotulicek
16. mar 2020

@verte teraz asi už nikto tam nebude. Ale keď budeš písať priloz foto že si naozaj poberala materskú alebo ten doklad budú žiadať zaslať poštou.

zuzka1.
16. mar 2020

ale na nho si mala prerusene s maldsou dcerou predpokladam, preto mas nizsi RP, urady pracuju od 8-11- cisla na svoj urad najdes na stranke uradu , podla toho kam patris, zoznamy su riadne aktualizovane, uradnici pracuju riadne, aj po zatvoreni uradov , po 11.hodine

verte
autor
16. mar 2020

@zuzka1. Ďakujem. Čo som mala prerušené?

veronikaszabova
16. mar 2020

@verte ma namysli, ze si poberala MP na starsieho, potom RP na starsieho. Neskor si mala MP na mladsie a aj RP na mladsie. Teraz RP na starsieho . Avsak to prerusenie nema vobec ziadny vplyv na vysku RP.

zuzka1.
16. mar 2020

@zuzka1. mozno im to tam nenatieklo, aj to sa stava , kludne oslov urad, vybavuju telefony aj maily riadne

zuzka1.
16. mar 2020

sama sebe si pisem, kriste
@verte

zuzka1.
16. mar 2020

mozno im to tam nenatieklo, aj to sa stava , kludne oslov urad, vybavuju telefony aj maily riadne
@verte

verte
autor
18. mar 2020

Tak majú chybu, doplatia. Ďakujem všetkým. Držte sa

verte
autor
2. apr 2020

@veronikaszabova
@zuzka1. predstavte si že mi teraz volali že mi nemôžu dať tých 370, lebo medzitým som poberala materské na mladšiu a teraz mám predĺžený rodicak na staršieho a že tam nezávisí že aj na neho som poberala materské.... to už je aka blbost

verte
autor
2. apr 2020

Lebo že rodicak na staršieho som prerušila materskou na mladsie

veronikaszabova
2. apr 2020

@evittam, nevies poradit?

evittam
2. apr 2020
basska_b
2. apr 2020

@verte Akú ma oporu v legislatíve to, čo ti povedali? Opýtaj sa, alebo skús vyčítať v príslušnom zákone, kto ma nárok na 370 a kto na 270. Medializovane bolo predsa pravidlo, že ak na dané dieťa sa poberalo materské, tak je nárok na 370. Jedine že by z tohto pravidlá bola zákonná výnimka, ako píšes ty, teda že medzitým bolo iné materské na iné dieťa...

basska_b
2. apr 2020

@verte Sak napíš pani z úradu, odkaz sa na tento platný zákon o rodičovskom príspevku
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
a spýtaj sa, že kde v tom zákone je to, o čom ona hovorí, lebo ako to ja čítam, ja tam nič také nevidím... je tam jasne napísané, že ak na to isté dieťa bol nárok na materské, je nárok na 370.

Už len to, že ti VOLALI, je podozrivé. Môžu povedať hocičo a ty nemáš nič písomne. Požiadaj ich, nech ti dajú svoju výpoveď písomne, ak na nej trvajú. A pošli to na prešetrenie. O 100eur mesačne ma zmysel sa biť.

verte
autor
8. apr 2020

@basska_b ďakujem. Tak nakoniec mi zas volala iná pani z úradu že predsa mam narok na 370€. Že doplatia aj ten minuly mesiac. Dve pani sa tam striedajú a jedna tak, druha tak...ale teda verím tej poslednej verzii, že budem mat 370€. Uvidíme čo príde na účet tento mesiac 🙂.

basska_b
8. apr 2020

@verte No to sa veľmi teším! Oni naozaj niekedy vedia človeka veľmi zle informovať 😐