Ahoj vie mi niekto poradiť? Minuly mesiac som dostala posledný rodicovsky S mladšou do 3r 370€, teraz som na predĺžením rodičovskom so starším 5rocnym a dostala som len 270€. Je to ok? Narok na materské som mala pri oboch deťoch. 🤷♀️
@veronikaszabova áno poberala a myslíš že mám písať na sp alebo úrad prace?
@verte par don. Ano, UPSVAR.
@veronikaszabova ďakujem krasne ❤️
ale na nho si mala prerusene s maldsou dcerou predpokladam, preto mas nizsi RP, urady pracuju od 8-11- cisla na svoj urad najdes na stranke uradu , podla toho kam patris, zoznamy su riadne aktualizovane, uradnici pracuju riadne, aj po zatvoreni uradov , po 11.hodine
@verte ma namysli, ze si poberala MP na starsieho, potom RP na starsieho. Neskor si mala MP na mladsie a aj RP na mladsie. Teraz RP na starsieho . Avsak to prerusenie nema vobec ziadny vplyv na vysku RP.
Tak majú chybu, doplatia. Ďakujem všetkým. Držte sa
@veronikaszabova
@zuzka1. predstavte si že mi teraz volali že mi nemôžu dať tých 370, lebo medzitým som poberala materské na mladšiu a teraz mám predĺžený rodicak na staršieho a že tam nezávisí že aj na neho som poberala materské.... to už je aka blbost
Lebo že rodicak na staršieho som prerušila materskou na mladsie
@evittam, nevies poradit?
@veronikaszabova Neviem
@verte Akú ma oporu v legislatíve to, čo ti povedali? Opýtaj sa, alebo skús vyčítať v príslušnom zákone, kto ma nárok na 370 a kto na 270. Medializovane bolo predsa pravidlo, že ak na dané dieťa sa poberalo materské, tak je nárok na 370. Jedine že by z tohto pravidlá bola zákonná výnimka, ako píšes ty, teda že medzitým bolo iné materské na iné dieťa...
@verte Sak napíš pani z úradu, odkaz sa na tento platný zákon o rodičovskom príspevku
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
a spýtaj sa, že kde v tom zákone je to, o čom ona hovorí, lebo ako to ja čítam, ja tam nič také nevidím... je tam jasne napísané, že ak na to isté dieťa bol nárok na materské, je nárok na 370.
Už len to, že ti VOLALI, je podozrivé. Môžu povedať hocičo a ty nemáš nič písomne. Požiadaj ich, nech ti dajú svoju výpoveď písomne, ak na nej trvajú. A pošli to na prešetrenie. O 100eur mesačne ma zmysel sa biť.
@verte na 5rocneho si poberala MP? Ak ano, mas narok na 370€. Napis mail na SP, nakolko osobne asi teraz nic nevybavis :(