Míňate rodicovsky príspevok aj na seba?

7. sep 2024

Ahojte baby zaujíma ma čisto zo zvedavosti. Doprajete si z rodicaku aj niečo pre seba? Ja z rodicaku zaplatím hypotéku, vyplatím mobil, paušál a kupujem občas nieco samozrejme aj domov. No každý mesiac idem na nechty, čo je 35 eur. Muz kí hovoríte rodicovsky príspevok ma ísť celý na deti. Ale deťom nikdy nič nechýbalo tým ze muž zarába na dnešné pomery veľa, vždy majú všetko. Proste ja som názoru, že keďže mala ešte nieje v škôlke, tak donprace neviem ísť, tak ten rodicaku beriem ako "náhradu" za výplatu, kým som pred tým robila a teraz to proste možné nieje. Čo si myslíte vy?

autor
7. sep 2024

Prepáčte, mobil mi prepísal pár slov. Snáď to pochopíte 🙂proste ma zaujíma ci si doprajete niečo pre seba aj vy rodičovského príspevku

veronikap120
7. sep 2024

pokiaľ ma dieťatko všetko čo potrebuje tak si dopraj aj sebe predsa len si spomínala že ešte nechodí ani do škôlky, vo znamená že je ešte veľmi mala z oblečenia predsa ešte len vyrastie a veľa hračiek ju omrzí čiže pokiaľ ma teda všetko čo potrebuje určite dopraj aj sebe určite si zo zaslúžiš ;)

ukgirls
7. sep 2024

ved nech ide na dieta ale tym padom si pytaj od muza peniaze na vydavky - ved niejee rvoja vina,ze si prisla o prijem kvoly dietatu ... takze je podla mna ok ak z jedineho "prijmu" co mas minies aj nieco na seba ale nepovedala by som,ze to minas z rodicaku..ale zo spolocnych penazi.. kedze aj on ma mat prijem a ten je predsa spolocny

bublinka1426
7. sep 2024

TAK ja som mala 225 euro vtedy tak ver ze to naozaj slo na dieta :D
ale inac urcite by som si daco dopriala aj ja. kebyze mam pomaly 500 euro a mozem si to dovolit.

btus
7. sep 2024

rodičák išiel do rodinného rozpočtu ( veď ja som nemala výplatu) a kupovalo sa, čo bolo potrebné. Neviem, čo by som kupovala dieťaťu za 300 e mesačne a z čoho by sme žili.

mabenn
7. sep 2024

toto je velmi zvlastna otazka...zjavne nemate temu penazi s muzom nejak do hlbky vydiskutovanu...on tvrdi, ze rodicak ide cely na deti/dieta, ty sa pytas, ci si moralne mozes z prispevku nieco uhradit pre seba...rodina asi potrebuje byvanie, stravu, drogeriu, zdravotnu starostlivost, necakane vydavky, palivo, osatenie, a kopec dalsich veci, ktore nemas sancu z rodinnych pridavkov nie ze uhradit, ale ani zmysluplne prispiet...kolko realne minies na dieta a na vlastne potreby z toho, pokial je dieta zabezpecene, je cisto dohodou vas dvoch, kedze okrem tohto pridavku asi nemas iny prijem...hlavne by som to nevnimala tak, ze je to "moj" prispevok a muz je povinny hradit vsetko, cize co mi odstane ked dieta ma vsetko, je na moje nechty - tam sa asi nezhodujete

paulina291
7. sep 2024

Všetky naše príjmy, či rodičák, či mužov plat idú na jeden sporiaci účet, niečo si necháme na osobných účtoch ku ktorým máme debetné karty a platíme napr paušál, internet atď. Hypotéku, splátku kreditky hradím ja (muža tým neotravujem) z toho spomínaného sporiaceho účtu.
Nikdy v živote som neriešila čo ide z rodičáku, čo ide z mužovho platu a podobne. Uprimne ani by mi to nenapadlo riešiť. Podla mňa potom vznikajú zbytočné problémy ako ten tvoj. Kto z našej rodiny potrebuje peniaze, si ich z tej kopy zoberie. Či na seba, či na dieťa.

petamich
7. sep 2024

Hypoteticky mi rodicak zaplatil uver a vsetko ostatne platil manzel, posielal mi kazdy mesiac na moj ucet sumu, na ktorej sme sa dohodli a to som minala na dieta, seba, aktivity, domacnost 🙂 tak neviem ci som si dopriala alebo do ktorej kategorie to patri

biba_18
7. sep 2024

áno, rodičák je “náhrada” tvojho prijmu…

biba_18
7. sep 2024

okrem toho, ak ste manželia, všetky získané peniaze sú vaše spoločné…

lonely66
7. sep 2024

matne spomínam na rodičovský, ktorý bol cca 170? 180? eur.... aj to sa mi zdalo v tej dobe ako super podpora... ale... otec dieťaťa chodil do práce a zarábal. ja som od prírody skromná a netreba mi veľa. čo som si dopriala, bola 3x do roka kaderníčka, aj to cenovo za úplne super cenu. ostatné šlo do spoločného rozpočtu. nikdy mi nič nevyčítal a naopak, ja som nikdy nezneužívala to, že som na RD a on zarába...

vanilkovazmrzka
7. sep 2024

Tak povedz ze si cely rodicak minula na decko a nech ti tie nechty zaplati muz ked tak kralovsky zaraba a tvoje peniaze musia ist vsetky vyhradne na deti, to akoze tebe z jeho penazi neda nic?

biba_18
7. sep 2024

@vanilkovazmrzka šak ženská, máš deti, tak sa staraj čo sa máš čo fintiť 🤦‍♀️ tak mi to pripadá z jeho strany…

30katrusa40
7. sep 2024

Výdavky na syna mesačne skoro vychádzajú ako celý rodicak . Manžel zarába a fungujeme spoločné zo spoločných peňazí.

pe_mi
8. sep 2024

Zo spoločnej kasy si kúpim ,čo chcem a kedy chcem.nikdy som sa nepýtala,či môžem ísť na kávu, či na nechty.nemame rozdelené peniaze, čiže sa tým nelimitujem ,že och,tento mesiac som už prešvihla sumu rodičaku,tak čušim doma ,kým príde ďalší.
Toto by bol aj dôvod na rozvod u mňa.
Ďakujem za manžela,že nikdy nič nerozrataval
A nikdy som si nemusela pýtať.

pe_mi
8. sep 2024

A doplním,manžel to isté,ak si chce kúpiť doplnky do auta, stroj na cvičenie, vŕtačku, tak si kúpi.
Aj keď si to vždy povieme, že idem toto tamto.aj keď ja idem na tie nechty.ale nie s tým, že sa pýtam, či môžem a koľko to stát bude a podobne.
Ale v rámci bežnej domácej komunikácie.čo budem robiť zajtra, aké nechty by sa manželovi páčili, aj to spolu preberáme.alebo niekdy si podľa seba dám a niekedy chcem aj jemu radosť urobiť.
A on tiež mi vysvetľuje o vŕtačke ,že prečo takú onaku,aj keď som z toho v lese 😄,ale som rada ,že fakt debatujeme o všetkom