MD - RD plus dovolenka

nikk3y
22. mar 2022

Ahojte už neviem čo očakávať
som na MD včera mi končila (aj k4d som ju mala mať dodnes...no nejako mi pani z personálneho povedala ze mi končí o deň skôr 🙄)
prechádzam na RD, a ešte predtým si cerpam dovolenku, najprv mi bolo povedané že normálne sa iba dovolenka vyplatí nemusím čerpať tie dni... čiže by som dostala 21 dní materskú ,ostatné dni RD a aj dovolenka... lenže ako mi včera volala a oznamovala mi že zle som dala dátum že končí mi MD o deň skôr ...mi povedala ze od 22.3 nastupujem na dovolenku a ze až v apríli mi naskoci že som na RD lenže ja som odovzdala papiere na RD na úrad... a sa bojím že prídem o celý rodicak

alenah31
22. mar 2022

@nikk3y nie si povinná čerpať medzi MD a RD dovolenku. A firma zasa nemá dôvod preplácať ti dovolenku v prípade, že ju nebudeš reálne čerpať. Nevyčerpaná dovolenka sa prepláca len v prípade, že končíš PP a nemala si ju kedy vyčerpať. A to čo je za blbosť, že ti ukončili MD skôr? Na to je predsa lehotník - ak máš pocit, že ti to urobili zle volaj na SP a žiadaj nech kontaktujú zamestnávateľa a oni už medzi sebou urobia opravu. Ty si riadne oznámila do práce kedy prechádzaš z MD na RD? Pokiaľ áno narobila by som iný bordel. A áno - ak ukončíš MD a do konca marca budeš čerpať dovolenku - za marec RP nedostaneš. Ja osobne by som dovolenku medzi MD a RD nečerpala - nikdy nevieš na čo sa ti zíde po ukončení RD (minimálne na získanie max. podpory pokiaľ budeš chcieť PP ukončiť).

nikk3y
autor
22. mar 2022

@alenah31 riadne som všetko oznamovovala😑 som nešťastná 😩 úplne prídem o RD a ešte aj z materskej o deň 😟 a že ona kontrolovala lehotnik 🤕 do plaču mi je, a to keby teraz zavolám asi na personálne nevedia mi zrušiť čerpanie dovolenky

alenah31
22. mar 2022

@nikk3y veď si ho skontroluj aj ty - ktorým dňom ti začala MD? ak to majú zle sú povinní to opraviť - pošle normálne opravný elektronický výkaz. Je pravda, že MD môžeš ukončiť skôr - ale iba TY a na TVOJU písomnú žiadosť. A na to, aby ti dali do konca marca čerpanie dovolenky nemajú právo - to by som sa na to pozrela!!! Môže len s tvojím súhlasom - Jednoznačne by som sa obrátila na SP a tiež IP - ak nepomôže to, že ich v práci vyzveš k náprave.

nikk3y
autor
22. mar 2022

@alenah31 ďakujem ti 🙂🙂 volala som zisťovala som aj na SP aj UPSVaR som volala, a všetko je OK.
aj keď bohužiaľ nemám MD dovtedy dokedy som si myslela že do 22ho ale ona bola len do 21ho
a nakoniec my vyplatia aj materskú, dovolenku, aj RD 🙂
NAŠŤASTIE

alenah31
22. mar 2022

@nikk3y tak potom je všetko v poriadku🙂

lubenka0806
22. mar 2022

@nikk3y tu dovolenku bysom si nedavala preplatiť. Zíde sa napr pri skončení pomeru a ziskani maximalnej podpory. Okrem toho moze to negativne ovplyvniť dalsiu matersku. Radsej plynule prejst z MD na RD

alenah31
22. mar 2022

@lubenka0806 ja som jej to tiež písala - ale tak keď chce - jej rozhodnutie.

nikk3y
autor
23. mar 2022

@lubenka0806 snáď sa mi pomer neskončí 🙄😩😆 .... a všetko bude dobre keďže sa chystám po RD normálne nastúpiť do práce a nemať ďalšie dieťa ☺️😩(možno neskor)

lubenka0806
23. mar 2022

@nikk3y tak potom ok..len bola by to istota si tam par dni nechat ;) ale to uz je na tebe

nikk3y
autor
30. mar 2022

@lubenka0806 nechala som si neboj sa 😊 a ďakujem ešte raz všetkým ❤🌹