Ahoj.
Máte niekto skúsenosti so situáciou:
--18.8.2020 skončí RD
(Predtým som bola 8 rokov riadne zamestnaná, poberala som MD, pracovný pomer stále trvá)
--Nárok na novú MD vznikne až 20.11.2020, čiže nejde o reťazový pôrod.
--Do práce nastúpiť nechcem,vyčerpám si zvyšnú dovolenku čo bude cca 8dní
*Prosím o radu: čo po tých 8 dňoch do odchodu na novú MD?
Čerpať PN?
Ako maximalizovať MD,keďže predtým som mala MD vypočítanú aj z provízii? Teraz mi zrejme budú počítať zo základného platu.
Je realne, dosiahnuť maximálnu materskú tak,že vyčerpám zvyšné dni dovolenky, dám výpoveď a zároveň sa zamestnám v práci aspoň na 3 mesiace s vyšším príjmom?
Ďakujem
@cleab tak napíš správne dátumy aspom približné, lebo je január a nástup na MD máš uvedený v novembri....je rozdiel či po RD ideš na druhú materskú za 2mesiace a rozdiel či o 8mesiacov.....v každom prípade materská sa počíta z príjmu , čiže ak ukončíš RD a nastpiš na druhú materskúv r. 2021 - bude sa ti rátať MD z príjmu čo ti potvrdí zamestnávateľ......ak si chceš materskú navýšiť, stačí si nájsť lepšie platenú prácu a tam byť zamestnaná min.90dní bez PN a OČR
@cleab v prípade že v novej práci reálne odpracuješ min.tých 90dní, tak materská sa ti ráta z nového zamestnania ale opäť to je z príjmu, čiže nemusí ti výsť maximálna materská......to čo myslíš ty je asi maximálna výška podpory - tú môžeš získať ak po RD ukončíš PP dohodou a 1deň čerpáš dovolenku a ostatnú si necháš preplatiť....
@mogaa Dobrý deň, prosím Vás v prípade tej max.podpory a čerpania dovolenky,:neviete či sa to oplatí aj v prípade ak som mala pred RD krátený iba 6hod.PP?
@marceli1983 vždy sa to oplatí. Z nulových nákladov (lebo dovolenkový nárok skutočne máš) dostaneš viac ako priemer príjmov dvoch rokov pred MD.
@cleab už je rok 2021