Dobrý deň, Ahojte, viem že je tu viac takých diskusií ale nenašla som podobný prípad tomu môjmu. V 2020 nastupujem na druhú materskú a rada by som ju dosiahla v maximálnej výške. V knihe od Mihála som čítala o možnosti odpracovania jedného dňa, z ktorého by mi mal byť potom rátaný DVZ. Ale čo si zisťujem tak sociálka klasicky, že to sa nedá a pri tom zo zákona je to možné. Môžem isť do práce aj na viac mesiacov, odviesť odvody atď, ale aj to má nejaký háčik. Tak sa chcem opýtať Vás či nemáte s týmto skúsenosť, ako to nastaviť, aby to sociálka uznala, za akú obdobie odviesť odvody, či zrušiť PP aspoň na dva dni a potom znova nahlásiť pod novou pozíciou s novým platom, atď...no naviac ma zaujíma ten odpracovaný jeden deň...hlavne kvôli odvodom.
Teraz som na rodičáku, predbežný nástup na materskú 2.1.2020, takže to potrebujem poriešiť tento rok ešte 🙂
Ďakujem moc
Ahojte, riesim prave tento isty problem...PP mam od 2011, od 12/2017 som bola na MD nasledne som na RD a v juni 2020 by som mala nastupit na MD opat...myslite ze ak budem postupovat podla p.Mihala, ze sa teraz v decembri zamestnam napr. na 2 dni s max VZ, ze mi to soc.poistovna pri vypocte MD neuzna? Z coho potom budu ratat matersku ked to neuznavaju? 😞☺
@katuska1987 Ahoj...ak sa ti da chod na jeho prednasku....najlepsie to vysvetli aky je postup...v tvojom pripade by asi sla aj kombinacia odpracovat jeden dva dni( z nich DVZ) + nadcasy tak aby to vychadzalo na tych 66e...alebo praca cez vikend ...kazdopadne je dobre si ho vypocut, su aj ine kombinacie...ze socialka velmi dobre pozna tieto finty a zamestnevatel musi presne odovodnit ten dany DVZ....aaalebo este je potvrdenie predpokladanej mzdy, kde uctovnik na zaklade ziadosti potvrdi SP predpokladany prijem.v obdobi nastupu na MD....samozrejme ak niekto ma hrubu mzdu 500e tak mu nemoze potvrdit zrazu 2000e predokladany, aj keby neviem ake odmeny mal...ak neuzna SP toto tak materska bude minimalne taka ako ta predtym ..nesmie byt nizsia...
@sandris22 ja by som velmi rada isla na jeho prednasku ale uz ma len buduci tyzden v BA a PD a to su uz pre mna neskoro terminy, lebo nasa personalistka robi len do 20teho a potrebujem to dovtedy vsetko zriesit...ale skusime to cez tych par dni sa zamestnat+odmeny a uvidime ako to dopadne ☺ kazdopadne dakujem za odpoved 😉
Mne sa druha materska vypocitavala z predchadzajuceho VZ, kedze som tiez Isla rovno z rodicovskej na matersku. Hovorili tomu retazova materska, alebo tak nejako.