Maximálna materská po RD.

rushcca
27. nov 2019

Ahojte ženy, chcem vás poprosiť o radu. Som na RD, ktorá by mi trvala až do 03/21, ale na konci januára 2020 by som mala nastúpiť na ďalšiu MD.
Som zamestnaná už viac ako 7 rokov v jednej firme. Počas mojej RD som sa dozvedela, že sa mojim kolegom na rovnakej pozícii zvýšila hrubá mzda o cca 500-600€. Môj zamestnávateľ mi ale odmieta dať dodatok k zmluve, jedine ak by som nastúpila do aktívneho pracovneho pomeru.
Je možné, aby sok si aj napriek tomu zvysila MD na maximálnu? Nebudem ju mať nízku, ale ide mino ten princíp.

draik
27. nov 2019

Závisí od toho, čo zamestnávateľ uvedie v žiadosti o materské.

hanata
27. nov 2019

@rushcca Mne dal zamestnavatel predpokladanu mzdu ovela vyssiu, ako som realne mala pred par rokmi. Za tych par rokov sa vo firme platy zvysovali. Tak nemyslim, ze treba dodatok, staci im asi nejako vypocitat, kolko by si teoreticky mala, keby si sa vratila.

mogaa
27. nov 2019

@rushcca je to na dobrej vôli zamestnávateľa aký plat ti uvedie(ak uvedie vyšší, je to na jeho "triko") a rovnako kedy ti oficiálne zvýši plat

martinajurkechova
27. nov 2019

@hanata súhlasím, ja som to tiež tak mala. Len mi zamestnávateľ na tlačivo (teraz si už nepamätám či som to tlačivo mala zo soc., alebo úradu práce) napísal môj predpokladaný príjem aký by som mala keby som nastúpila do práce.

rushcca
autor
27. nov 2019

Čakám na odpoveď od našej účtovníčky. Ona sama mi ale písala, že by bolo vhodné, aby som to mala podložené nejakým dodatkom k zmluve o zmene mzdy, keďže sociálka by to potom mohla začať nejak riešiť.